Burning Man

Nevyzpytatelné počasí proměnilo letošní festival Burning Man v noční můru

Na sociálních sítích se objevují šokující záběry zachycující extrémní podmínky, kterým museli v uplynulém týdnu čelit účastníci letošní edice festivalu Burning Man.

Každoroční umělecký festival Burning Man, konající se v nevadské poušti Black Rock Desert, totiž trochu nečekaně zasáhly přívalové deště, které oblast zaplavily a celou akci zavalily hustým, nesjízdným bahnem.  Překvapivé je, že Nevadu ve většině případů trápí spíše sucha. Některé záběry zachycují návštěvníky, kteří se pokoušejí evakuovat z oblasti pěšky a jsou nuceni urazit kilometry po kolena či dokonce po pás v blátě a bez bot.

Festival se proměnil v noční můru

Účastníci používají vše, aby udrželi své věci v suchu, zatímco se prodírají neúprosnými bleskovými záplavami. Bohužel se v takto špatných podmínkách nedalo zabránit ani nejhoršímu – festival již oznámil i jedno úmrtí.

Organizátoři festivalu kvůli kritickým podmínkám až do odvolání zakázali veškeré příjezdy a odjezdy z místa konání festivalu (pochopitelně vyjma záchranných složek), aby vozidla nezapadala do nekonečného bahna a neblokovala tak zbytečně cesty. Zároveň organizátoři vyzvali účastníky, aby šetřili svými zásobami jídla a vody, protože v důsledku omezení příjezdů a odjezdů je samozřejmě omezeno také zásobování.

Nicméně jak už to tak bývá, najdou se i tací, které ani současná situace nedoradila a pokračují v pařbě i v rozbahněné poušti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Techno Airlines ™ (@technoairlines)

Zdroj: weraveyou.com
MARTEX

Marketing student / starting producer / DJ / explorer / redactor & moderator

– Currently living in Slovenia

– Life is too short to take it too serious

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.