Andrew Nagy – ostravský producent vydávající pod Ultra Publishing

Ostravský rodák Andrew Nagy v současnosti vydává svou hudbu pod vydavatelstvím Helix Records, jež spadá pod Ultra Publishing.

Začátky kariéry

22 letý producent, který v současné době žije ve španělském městě Málaga, vyrůstal celý život v Ostravě. Hudbě se začal věnovat v roce 2015 ve svých 15 letech, vydávat začal až v roce 2020. Až v minulém roce pak přišel zásadní zlom, když na průlomovém tracku “The Mountain”, který vydal na Colorize Records, nasbíral okolo 2,5 milionů streamů a byl hrán v americkém rádiu SiriusXM Chill nebo také v jiných rádiích v Turecku či na Kypru. Tento track se navíc umístil v Top 100 ve více než 40 zemích a Top 10 v 5 zemích. Na něj navazoval druhý track “Little To None”, který rovněž sklízel podobné úspěchy světového formátu.

Poté už to začalo nabírat na obrátkách

Díky těmto dvěma trackům si Andrewa všimli výše, a to až v samotném Helixu, což je label, který po prodeji Ultra Records společnosti SONY, založil jeho CEOPatrick Moxy. I po prodeji Ultra Records si Moxy ponechal Ultra Publishing, pod které Helix spadá. Andrew byl tedy kontaktován s tím, jestli má nějaké nevydané IDs, které by pod nimi mohl vydat. 4 dny po odeslání několika nevydaných tracků se mu ozvali z A&R, jestli by pod nimi nechtěl vydat své EP, a následně i album, pokud bude EP úspěšné. Měsíc poté odlétá Andrew na týdenní sessions v Londýně, pořádané Helixem/Ultra. Tam se potkává s producenty a zpěváky z Ultra, se kterými měl možnost společně něco “upéct”.

Andrew Nagy a jeho současná produkce

Tento rok koncem května vydal Andrew svůj další track “Wanna Feel”, tentokrát již pod Helixem. Track je prvním z domluveného EP a sklidil poměrně velký úspěch v playlistech skrze několik streamovacích platforem, jako Spotify, Apple Music, Deezer či Amazon Music. Track podpořilo také několik DJs. Začátkem července Andrew vydává druhý z pěti tracků z očekávaného EP “California”, kde má na featu zpěvačku Linney. I tento chillový letní track dostal plno pozornosti, vysloužil si zařzení do několika playlistů a opět zazněl v rádiu SiriusXM Chill. Očekávaný release třetího tracku by měl být v srpnu a na zbylé dva tracky se můžeme těšit už v září.

V závěru bych Ondrovi chtěl za celý tým OneZoo Music popřát hodně úspěchů v hudebním i osobním životě. Níže si můžete poslechnout i jeho lednový guestmix z Colorcast Radia.

MARTEX

Marketing student / starting producer / DJ / explorer / redactor & moderator

– Currently living in Slovenia

– Life is too short to take it too serious

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.