Universal Music vydává kompilaci sped-up tracků

Universal Music Group před nedávnem vydala na Spotify kompilaci sped-up tracků, které jsou trendy na Tik Toku.

Sociální média jsou ve světě každým dnem rozšířenější a tím se zásadně mění i hudební průmysl. Trendy v aplikacích, jako jsou Instagram či Tik Tok, způsobily, že o tvorbě hudby a jejím vydávání přemýšlíme zcela novým způsobem.

Tik Tok více než kterákoli jiná platforma tato rozhodnutí silně ovlivnil. V reakci na jeho trendy se písničky staly kratšími či rychlejšími. Jedním z největších trendů, který je v současnosti na vzestupu, je zrychlování písní, do tzv. sped-upů.

Zrychlování tracků se stalo virální

Hashtag #spedupsounds nyní na Tik Toku získal již více než 17,8 miliardy zhlédnutí. Tento virální boom přiměl některé hudební společnosti změnit svůj přístup k tomuto trendu, a to včetně skupiny Universal Music Group, která právě nedávno vydala na Spotify svou nejnovější kompilaci, která reaguje na tento trend: ‘Sped Up Songs: Official Remixes from Viral Creators and Speed Radio.’

Speed Radio má v současné době 10,3 milionů posluchačů měsíčně a samotné album již získalo desítky milionů poslechů. Podle tiskové zprávy je album “průkopnickým kolektivem tvůrců”, který obsahuje některé z nejznámějších skladeb od světoznámých umělců posledních let. UMG také spolupracuje s některými nejpopulárnějšími remixéry Tik Toku, jako jsou Tristan Olsen, Kuya Magik, ex7stence a Esteve.

“Jsme nadšeni, že můžeme sdílet tuto kompilaci nejpopulárnějších skladeb současnosti, které vyzdvihují komunitu hudebních tvůrců zodpovědných za virální trendy napříč mediálními platformami. Od svého počátku se Speed Radio věnuje umělcům a tvůrcům jako jediný legitimní kolektiv, který poskytuje cestu ke komerčnímu vydání mixů tvůrců se spolupodpisy superhvězdných umělců, jako jsou The Weeknd, Kim Petras a Sam Smith. Usilovně pracujeme na tom, abychom oslavili lidské umění, které se za těmito skladbami skrývá, a budeme i nadále vrhat světlo na neuvěřitelné talenty stojící za touto inspirativní hudbou.”
Mike Biggane, globální viceprezident pro hudební strategie a taktiku UMG.

Budoucnost sped-up trendu

Dá se očekávat, že tento trend bude jen nabývat na popularitě, protože bylo zjištěno, že některé zrychlené skladby mají ještě větší interakci než originál, jako například R&B umělec Miguel, který vydal zrychlenou verzi svého singlu “Sure Thing” z roku 2010 a s níž se po více než deseti letech dostal do Billboard Top 20 na 15. místo. A co si o tomhle trendu myslíte Vy?

Celé album “Sped Up Songs: a Speed Radio,” si můžete poslechnout níže:

Zdroj: weraveyou.com
MARTEX

Marketing student / starting producer / DJ / explorer / redactor & moderator

– Currently living in Slovenia

– Life is too short to take it too serious

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.