Amsterdam hostoval v Ziggo Dome aréně akci pro 1 300 lidí

Pro nás nepředstavitelných 1 300 lidí se minulý víkend zúčastnilo akce v legendární amsterdamské hale Ziggo Dome, která sloužila jako studie ohledně dopadů COVIDu-19.

Po oznámení nizozemské vlády, že v Nizozemsku by mělo být možné pořádat festivaly od července, se v sobotu 6. března v amsterdamské Ziggo Dome aréně uskutečnila zkušební akce s 1 300 účastníky, jejímž cílem bylo podpořit vládu při jejím rozhodování o uvolnění.

Ziggo Dome aréna musela pro tuhle akci zavést spoustu speciálních opatření

Ziggo Dome otevřela o víkendu na čtyři hodiny své brány. Hosté byli rozděleni do pěti skupin po 250 lidech a jedné z 50, přičemž každá „bublina“ dostala jiná pravidla. Všichni účastníci museli 48 hodin před akcí předložit negativní test na koronavirus. Všechny pohyby a kontakty byly sledovány a byla zavedena preventivní opatření, například jedna skupina měla roušky a další pila fluorescenční nápoje ke studii šíření slin. Účastníci budou muset tento týden podstoupit další test na přítomnost koronaviru.

Studii pro nizozemskou vládu koordinoval Fieldlab, který pro The Guardian řekl:

„Doufáme, že to povede k opětovnému otevření. Opatření jsou nyní obecná a umožňují například maximálně 100 hostů pokud infekce koronaviru spadne na jistou úroveň. Doufáme v konkrétnější opatření, například umožnění otevření Ziggo Dome s poloviční kapacitou.“

Mezitím, festivaly, které se mají letos v létě konat v Anglii, se vyprodávají rychlým tempem poté, co vláda minulý týden oznámila, že její plán bude dostat se co nejdříve z lockdownu.

Zdroj: djmag.com

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.