Tomorrowland Around The World: víkend v číslech

Koncem července měla debut digitální verze Tomorrowlandu, přizpůsobena letošnímu roku s názvem Tomorrowland Around The World.

Lze s jistotou říci, že digitální verze festivalu sklidila velký úspěch, na rozdíl od všeho, co se stalo před tím. Festival se uskutečnil na ostrově Pāpiliōnem a diváci z celého světa mohli vidět spoustu známých, ale i nových stageí. Je to zásadní převrat v digitálním festivalovém světě. 3D technologie spolu s výkony DJs vytvořily něco skutečně nezapomenutelného, ​​a nyní jsou k dispozici čísla týkající se festivalového víkendu.

Digitální Tomorrowland navštívili lidé z celého světa

Za prvé, přes milion lidí si koupilo lístky a naladilo se do live setů. S návštěvníky z celého světa (Japonsko, Mexiko, Island, Amerika atd.) se to zdálo jako skutečná verze festivalu, kterou všichni známe a milujeme se všemi do jednoho. Někteří lidé, kteří nikdy nezažili skutečný festival, se tak poprvé mohli cítit jako součást rodiny Tomorrowlandu.

Každý DJ, který nahrával svůj set, byl umístěn ve studiu za zelenou obrazovkou a dokázali hrát stejně, jako kdyby hráli pro opravdový dav. Za tímto účelem byly zřízeny čtyři zelené obrazovky v Belgii, Los Angeles, Sao Paulu a Sydney a byly vytvořeny DJ stage skutečných rozměrů. Stage byly vysoké 6 m nebo vyšší, alespoň 8 m široké a alespoň 8 m do hloubky, aby se vytvořil velkolepý efekt..

Tvůrci festivalu kvalitu rozhodně nepodcenili

K získání všech různých úhlů, které jsme viděli během každého úchvatného setu, bylo použito až 38 kamer (6 z nich bylo ultra 4K HD). Digitální 3D svět Tomorrowland Around the World má ve srovnání s moderní počítačovou hrou desetkrát více polygonů a světel a na scéně bylo více než 750 virtuálních lamp, všechny ručně nakreslené.

V dalším působivém počtu bylo shromážděno více než 300 TB (rovnající se 329 853 597 770 307 bajtů) nezpracovaného záznamu. Desítky různých renderovacích modulů pracovaly 4 týdny (24/7) na zpracování veškerého obrovského počtu dat.

Místo 2 let trvala příprava 3 měsíce

I když byla v dubnu oficiální verze Tomorrowlandu zrušena, tvůrci dokázali během chvilky vymyslet skvělou alternativu. Aby byl festival připraven včas, tým spolupracoval s více než 200 experty, aby zvládli to, co by normálně trvalo 2 roky, za pouhé 3 měsíce.

Jednoznačně jedna z největších věcí, které se letos v digitálním světě odehrála. Tomorrowland tvrdě pracoval, aby zajistil, že jsme si festival mohli užít naplno. Pokud jste si zakoupili vstupenku, máte přístup k relive platformě od středy 29. července, nebo je možno zakoupit relive ticket zde.

Zdroj: weraveyou.com

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.