Služba Apple Music dosáhla milníku 60 milionů odběratelů

Milovníci hudby po celém světě se v zýsadě člení do dvou kategorií. Jsou to odběratelé Apple Music a odběratelé Spotify a napětí mezi těmito dvěma streamovacími společnostmi stále roste.

Ačkoli Spotify existuje od roku 2008 a Apple Music až od roku 2015, má Apple Music v současné době více amerických odběratelů a tato streamovací společnost právě dosáhla masivních 60 milionů příznivců. A to se na číslovku 50 milionů odběratelů dostala teprve letos v dubnu.

Tato zpráva pochází z rozhovoru s viceprezidentem společnosti Apple Eddym Cue, vedeného francouzskými zpravodajskými stránkami Numerama, kde vysvětlil své úvahy o růstu platformy, věříc tomu, že jednoduché funkce, jako jsou playlisty vytvářeny rádiovými programátory, seznamy chystaných skladeb týdne a vyjednávání exkluzivních nabídek, budou umožňovat platformě větší růst a přitahovat lidi k příslibu exkluzivity.

Eddy Cue ve svém rozhovoru mluvil také o konci služby iTunes:

“Tolik jsem pracoval na iTunes a Apple Music, že jsem zaujatý! Samozřejmě jsem rád za iTunes, ale myslím, že Apple Music je mnohem lepší ve všech směrech. Teď máme něco lepšího a nemá smysl se dívat zpět.”

Konec služby iTunes znamená, že streamingová služba má ještě větší prostor pro růst, nemusí již totiž konkurovat službě, která byla jádrem produktů Apple od roku 2001. Spotify však v tomto ohledu roste stejně. S masivními 100 miliony odběratelů je Spotify v současné době na vrcholu dvou největších platforem, ale je jen otázkou času, kdy jej Apple Music dožene a kdo ví, možná i předežene.

Apple Spotify Yahoo Finance

Zdroj: weraveyou.com

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.