ALPHA 9

ARTY promluvil o svém aliasu ALPHA 9 a novém albu New Horizons

ARTY si bezpochybyudělal velmi úspěšné jméno skrze své progresssive housové hymny a vystoupil na pódiích po celém světě, poslední dobou se však tento ruský producent, vlastním jménem Artem Stolyarov, zaměřuje na progressive trance alias ALPHA 9. S vydáním debutového alba ‘New Horizons‘ pod tímto aliasem, které dorazilo 13. ledna tohoto roku, se zdá, že tento producent oživil svou inspiraci pro další hudební vývoj.

V posledních letech byl středem zájmu Stolyarova zejména projekt ARTY, pod kterým na konci roku 2021 vydal plnohodnotné album ‘From Russia With Love‘, zatímco ALPHA 9 byl spíše singlový projekt. S pandemií se ale všechno trochu změnilo a bylo možné věnovat více času a pozornosti také debutovému albu pro ALPHA 9. Stejně jako pro mnoho dalších umělců byl projekt mentální a emocionální výzvou, protože ALPHA 9 stále neměl nějaké větší dílo, které by projekt definovalo. To si ve výsledku vyžádalo potřebu dělat zásadní kreativní rozhodnutí:

“Dělám věci mnohem složitější. Sdílel jsem se svými fanoušky, že jsem měl dokonce tři verze alba. Seděl jsem na obrovské hromadě hotových tracků a tím myslím jako kompletně dokončené tracky… bylo to přes 30 tracků, ale ve skutečnosti se to pravděpodobně blíží 50 trackům.”

Nedostatek živých vystoupení během pandemie také sehrál svou roli, protože nebylo možné testovat novou hudbu. Vše se změnilo, až když Artem coby ALPHA 9 nastoupil na pódium v Los Angeles po boku Above & Beyond na oslavy ABGT 500, kde mohl řádně otestovat nové tracky a o několik měsíců později oficiálně oznámit vydání alba:

“Jo, to byl obrovský teaser. Na tom vystoupení je zajímavé to, že tam byla jen jedna skladba, kterou lidé slyšeli předtím, všechny ostatní byly úplně nové. Čerstvé z trouby. Na to vystoupení jsem se hodně připravoval a nevěděl jsem, jaká bude reakce.”

Nyní, když je ‘New Horizons’ na světě více než 2 týdny, se fanoušci mohou radovat z unikátních rytmů a melodií, které se skví ve 14 skladbách. Vydání debutového alba ALPHA 9 ovšem také vyvolává otázky ohledně jeho druhého aliasu ARTY:

“Víte, s ALPHA 9 se už nějakou dobu cítím jako doma, protože je to moje dítě. Je to oživený projekt vstávající z popela, který byl tak dlouho na hřbitově.

Ale inspirovalo to také spoustu ARTY hudby a protože jsem na ARTY nějakou dobu nepracoval, jsem sám plný očekávání, kam se bude ARTY hudba v budoucnu ubírat.”

Zdá se jasné, že fanoušci obou projektů ARTY a ALPHA 9 se mají v budoucnu na co těšit, protože Artem Stolyarov zcela jistě bude pokračovat ve zkoumání své inspirace a nových zvuků.

Zdroj: weraveyou.com
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.