Carpe Diem

Hněvín hostil čtvrtý ročník Carpe Diem, výtěžek opět směřoval na charitu

Carpe Diem je již tradiční charitativní akce, která letos konala už svůj 4. ročník. Podruhé se akce konala na unikátní mostecké lokaci městského hradu Hněvín. Akce již má stabilní podporu města Most a stojí za ním celá řada sponzorů a partnerů, bez kterých by to nešlo.

První ročník akce podpořil Kateřinu Sasákovou s onemocněním myasthenia gravis a vybíralo se na nové auto s bezbariérovým přístupem. Výtěžek druhého ročníku směřoval na několik kojeneckých ústavů a výtěžky třetího a čtvrtého neziskovce Nové Háro, který poskytuje dětským pacientům s onkologickým onemocněním paruky vyrobené na míru z pravých vlasů, což má pozitivní vliv na jejich psychiku. Vybralo se celkem 241.517,- Kč

S myšlenkou tohoto formátu Carpe Diem přišel Vít Šimeček (VIIITO) a u zrodu stál taky František Šalanda (Saxofrancis) – oba lékaři, Víťa praktik a František psychiatr. Spojuje je také láska k hudbě a hudebním nástrojům, VIIITA charakterizuje trumpeta a Saxofrancise, jak už pseudonym napovídá, saxofon. Vystoupili společně třeba na Ibize a vydali společně už 3 tracky.

Letos konaný 4. ročník obsahoval bohatý lineup vystupujících, kde headlinerem byla Lucca, dále vystoupili SNBM, Wotty, Nonalis, VIIITO, Marcel K a Livity b2b Nightrofix. Neméně bohatý byl ovšem také doprovodny program – tetování, vodní dýmky, focení speciální technikou tzv. mokrý kolodiový proces (fotil Karel Richtr), dále jóga a další. Večer byla také ohnivá show Aliatrix. A jisté už dnes také je, že další ročník Carpe Diem proběhne 8. června 2024.

Fotoreport z letošního ročníku najdete ZDE

Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.