Španělsko je připravené na návrat turistů

Španělsko je ochotno letos v létě znovu uvítat mezinárodní cestovní ruch, protože jsou zatím velmi spokojeni s tím, jak pokračuje očkování po celé Evropě.

“Zoufale potřebujeme turisty”

Španělský ministr cestovního ruchu Fernando Valdés zašel v nedávném rozhovoru pro Sky News ještě dále a uvedl, že španělská země „by zoufale uvítala“ cestovní ruch letos v létě. Tato zpráva stále dává víru místnímu španělskému cestovnímu ruchu, který po náročném roce 2020 vidí světlo na konci tunelu. Vláda věří, že Španělsko bude připraveno znovu uvítat mezinárodní cestovní ruch od června, tedy přibližně ve stejnou dobu, v jakou se Velká Británie chystá zrušit omezení spojená s pandemií COVID-19.

Ibiza Closing Parties - MiCasaTuCasaIbiza - Luxury Holiday Villa Rental

Británie a Španělsko

Britové jsou díky úspěšnému zavedení vakcín jednou z předních zemí v očkování a doufají v normální prázdninové letní období. Valdés rovněž uvedl, že mezi Velkou Británii a Španělskem probíhají neustálé rozhovory a diskuze. Diskuze o čem? O jediném – jaká navrhnout data a jak umožnit procesy, které by znovu bezpečně otevřely mezinárodní cestování mezi těmito dvěma zeměmi. Věci jako očkovací pasy pomohou při tomto znovuotevření a učiní cesty proveditelnější a bezpečnější. Na 7. května také Velká Británie plánuje odhalit svůj seznam semaforů zemí, do kterých a ze kterých doporučují a nedoporučují cestovat, stejně jako různá omezení, která zavedou pro cestující do/z těchto zemí.

Zdroj: weraveyou.com
ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.