JADE – maďarský démon se vrací do Storm Clubu!

Storm Club Prague zahajuje podzimní klubovou sezónu a hned od začátku se dramaturgický tým klubu rozhodl tzv. “střílet ostrýma”. V klubu totiž po tříleté pauze vystoupí jedno z nejzásadnějších jmen současného neurofunku – majitel labelu Eatbrain, skvělý producent a DJ – JADE!

Jade @ Storm

Gabor Simon se o elektronickou taneční hudbu začal vážně zajímat na konci 90. let minulého století, kdy si pořídil svoji první DJskou techniku a začal pronikat do tajů DJingu. Netrvalo to ale dlouho a JADE se vrhnul na svoji vlastní produkci. Svoji ranou produkce poté anonymně uploadoval do internetového fóra “Music For Your Ears”, kde si jej všiml DNB producent jménem SKC, který JADEovi pomohl pomocí tipů, triků a konstruktivní kritiky svoji tvorbu dostat na vyšší úroveň. Kromě toho v té době JADE chodil za svým budapešťským kamarádem a pozdějším kolegou Chris.SU, který mu na počátku jeho cesty také dost pomohl. JADEúv první oficiální release spatřil světlo světa v roce 2004 a vyšel na labelu Black Sun Empire Recordings.

Od té doby šla JADEova kariéra strmě vzhůru a přišlo velké množství jeho singlů, EPs, kolaborací a remixů a to na všech zásadních labelech, které se v té době orientovaly na v té době vznikající neurofunkovou vlnu – například Citrus Recordings, Cyberfunk Music nebo Close 2 Death. V roce 2009 pak vydal svoje první (a dodnes jediné) solo LP jménem Venom právě na vydavatelství Citrus Recordings. Z toho pochází dodnes legendární skladby jako “No Cure” nebo eponymní bomba “Venom”, na které mimo jiné hostoval MC RymeTyme.

Tím ale JADE ani náhodou neskončil – naopak, v roce 2011 dokonce JADE založil svůj vlastní label, na kterém chtěl prostřednictvím spřátelených producentů světu prezentovat svoji vizi temného, robotického neurofunku – EATBRAIN, label, který dodnes patří mezi nejvíce uznávaná vydavatelství v tomto tvrdém subžánru. Mimo jiné se JADE v té době dlouhé roky také věnoval vysílání svých DJ setů na maďarském rádiu Petöfi a také nahrávání oblíbených Eatbrain podcastů.

Dodnes tak JADE platí za nezpochybnitelnou ikonu tvrdšího DNB, i když dnes již nevydává tolik svojí tvorby, jako dřív. I tak má za sebou řadu kolaborací se jmény jako State of Mind, Black Sun Empire a mnoha dalšími.

Jsme si jistí, že JADE ve Stormu předvede neskutečnou show plnou toho nejlepšího aktuálního neurofunk soundu!

JADE /HU/ @ Storm Club
18. 9. 2021
Start: 17:00 na Storm Street, od 21:30 v klubu
End: 05:00
Oficiální facebook event
Vstupenky v předprodeji

Line-up:

JADE /HU/
A-Cray
Cockroach
Monkey Boom Showcase (NelliQ / V-Tec / Erbo)

ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.