Ibiza

Ibiza se od července otevře zahraničním návštěvníkům

Španělsko otevře své hranice pro zahraniční návštěvníky od 1. července.

Předseda vlády Pedro Sánchez v sobotu (23. května) v televizi uvedl, že Španělsko a Ibiza “znovu otevře zahraniční turistiku za současné platnosti bezpečnostních opatření”. Tato země také zruší svůj dvoutýdenni požadavek na karanténu pro zahraniční turisty od 1. července, uvádí El Pais. To vše navzdory tomu, kdy v polovině dubna bylo původně oznámeno, že se Ibiza otevře nejdříve v srpnu, jak jsme vás informovali zde.

“Zahraniční turisté mohou také začít plánovat svoji dovolenou v naší zemi,” řekl Sánchez pro Guardian. “Španělsko potřebuje cestovní ruch a cestovní ruch potřebuje bezpečnost jak v místě původu, tak v cílové destinaci. Zaručujeme, že turisté nebudou vystaveni žádným rizikům, ani nepředstavují žádné riziko pro naší zemi”.

“Posíláme dnes všem zprávu: Španělsko na vás od července čeká,” dodal.

Turistika je jedním z nejdůležitějších odvětví ve Španělsku, zejména pak pro hotspot nočních klubů – Ibiza. Španělsko vítá přibližně 80 milionů turistů ročně, přičemž odvětví představuje více než 12% HDP země.

Přestože by tato zpráva měla být pro Ibizu a španělský cestovní ruch jako celek pozitivní, ale není jisté kdy a do jaké kapacity se budou moci znovu otevřít noční kluby. Koncem dubna oznámil Pedro Sánachez, že v rámci druhé fáze plánu na uvolňování opatření v zemi by mohly být kulturní akce od června uskutečněny ve vnitřních prostorech, přičemž jejich kapacita bude naplněna maximem 50 lidí. Mezitím se budou moci konat i venkovní outdoorové akce až pro 400 osob, přičemž budou provedena opatření pro bezpečný odstup.

V dubnu kluby and Ushuaïa oficálně zrušily všechny naplánované party na květen 2020 z důvodu probíhající pandemie COVID-19. Minulý týden kluby odhalily, že zůstanou zavřeny i na červen.

Zdroj: djmag.com

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.