BREAKING: Wuhan – hudební festival pro tisíce lidí

Tisíce lidí se zůčastnilo hudebního festivalu v aquaparku ve městě Wuhan v Číně. Ano, jedná se přesně o to město, které by se dalo nazvat tzv. “ground zero” ve spojení s celosvětovou pandemií COVID-19. Co myslíte, byly dodrženy rozestupy 2 metry, nebo snad roušky?

Wuhan – poslední nakažený v květnu

Zajímavé ovšem je i to, že ve městě Wuhan se poslední nakažený člověk objevil již poměrně dávno a to v polovině května 2020. Wuhan, čínské město, kde se poprvé COVID-19 objevil loni v prosinci, o víkendu hostilo hudební festival v aquaparku. Hudební hudební festival HOHA v aquaparku Wuhan Maya Beach přilákal tisíce lidí a nikdo z nich nebyl omezován sociálním distancováním, nebo např. rouškami. Přijde vám to nereálné, jelikož zbytek eventů po celém světě značně upadá? Nám také.

Wuhan byl prvním městem na světě, které se kompletně uzavřelo kvůli COVID-19 pandemii. Konkrétně to bylo 23. ledna letošního roku, jakmile bylo potvrzeno, že došlo k přenosu viru z člověka na člověka. Jeho přísná opatření byla zrušena 8. dubna a ve městě ani v širší provincii Hubei nedošlo k přenosu viru zhruba tři měsíce. Vodní park Wuhan Maya Beach byl znovu otevřen 25. června a v průměru jej navštíví kolem 15 000 návštěvníků o víkendech, což podle Hubei Daily představuje zhruba polovinu kapacity, kterou park dokáže pojmout v běžném období, např. ve stejném období loňského roku.

Mainland media backs Wuhan music festival - RTHK

Riziko nákazy

Navzdory dlouhotrvajícímu úpadku případů nakažení virem COVID-19, se takováto událost naprosto vymyká čemukoliv jinému v celém světě. Sanjaya Senanayake, docentka infekčních nemocí na australské národní univerzitě, řekla BBC:

„Problém je, že jsme zatím kompletně neeliminovali tento virus a to znamená, že co není naprosto eliminováno, může být stále potencionálně nebezpečné a to po celém světě.”

Následně dodává:

“Určitá studie vědců z Londýna, naznačuje, že za přibližně 80% případů nákazy je zodpovědných cca 10–20 % lidí s COVID-19. Takže pokud dáváte dohromady velké skupiny lidí, musíte být opravdu opatrní. Stačí pouze jediný nakažený člověk a máte zaděláno na velký problém.”

Máme pro vás i poměrně šokující záběry z této události, prohlídněte si je níže:

Zdroj: mixmag.net
ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.