decline of music industry

Úpadek hudebního průmyslu kvůli nemoci COVID-19?

Nejdříve karanténa, poté zrušení různých skvělých akcí… Co nás čeká teď? Úpadek hudebního průmyslu? A jak velký bude?

Jak všichni určitě víme, pandemie nemoci COVID-19 se mezi nás všechny vetřela a všechno převrátila naruby. A to taky v hudebním průmyslu. Hlavně co se financí týče, udělala na něm velkou skvrnu. Zapříčinila zrušení mnohých celosvětových turné, festivalů a také ohrozila plno pracovníků hudebního průmyslu ztrátou jejich pracovních míst. Řekněme si narovinu, že je to velice smutná doba a přišla ve velmi špatnou chvíli, protože výzkum v nové obchodní zprávě IMS za rok 2020 ukazuje, že hudební průmysl v roce 2019 vzrostl.

V letech 2017 a 2018 došlo v hudebním průmyslu k poklesu o celkově 3 % (v roce 2017 o 2 % a v roce 2018 o 1 %). Samotný rok předchozí pokles skoro vyrovnal zvýšením o 2 %. Rok 2019 se tedy vyšplhal na částku 7,3 miliard dolarů, co se hodnoty trhu elektronické taneční hudby týče. Rok 2019 byl jasným důkazem, že hudebnímu průmyslu se daří úplně neskutečně! Růst pocházel z nahrané hudby, různých festivalů a výdělků DJs. Nárůsty byly neuvěřitelné a určitě by to pokračovalo i dále, kdyby se na začátku roku 2020 neobjevila nemoc COVID-19 a úspěch hudební scény nesrazila na kolena.

Úpadek hudebního průmyslu

Jak velký úpadek hudebního průmyslu můžeme čekat?

Obchodní zpráva IMS rovněž informovala o tom, jaká je odhadovaná hodnota hudebního průmyslu v roce 2020. Ta čísla jsou přímo naprosto devastační! Odhadovali, že by hudební průmysl mohl klesnou až o neuvěřitelné 4 miliardy dolarů, takže výsledná hodnota by činila pouze 3,3 miliard dolarů. Ve srovnání s rokem 2019 je tohle číslo naprosto neuvěřitelné. Bohužel se ale není čemu divit vzhledem k tomu, že mnoho míst se uzavřelo nebo riskuje uzavření kvůli nedostatku financí, které předtím získávaly z různých koncertů či festivalů. Mnoho promotérů také čelí celkovým ztrátám hodnoty akcií.

Celá situace je tedy naprosto strašlivá. Budeme doufat, že se to co nejrychleji zlepší a hudební průmysl se zase dostane na vrchol. Do komentářů nám napište, co si vy myslíte o celé situaci. Pro další žhavé informace ohledně celé situace nás určitě nezapomeňte sledovat.

Zdroj: weraveyou.com
KRYSPEE

DJ, pianista a milovník tech-house music.

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.