Fyre

Billy McFarland, zakladatel Fyre Festivalu, byl zatčen v USA

Sliboval návštěvníkům, že jim Fyre Festival změní život. Nakonec se však změní život především jemu. Ve vězení.

Billy McFarland, zakladatel Fyre Festivalu, o jehož katastrofálním průběhu jsme vás podrobně informovali dříve, byl konečně oficiálně obviněn a zatčen na území USA. Bezprostředně po festivalu byl McFarland rovněž zadržen a také propuštěn přímo na Bahamách. Až dnes však byl oficiálně obviněn také v USA, jejichž je občanem.

V dnešní tiskové zprávě, kterou vydal úřadující státní zástupce Manhattanu Joon Kim, je uvedeno, že McFarland “sliboval fanouškům hudební festival, který změní jejich životy, místo toho však způsobil katastrofu”. Stěžejním důvodem pro obvinění pak je skutečnost, že McFarland poskytnul svým investorům nepravdivé a záměrně nepřesné informace, na jejichž podkladě získla důvěru investorů a také jejich peníze. Prostřednictvím podvodného schématu měl přimět nejméně dvě fyzické osoby, aby investovaly do jeho společnosti Fyre Media přibližně 1,2 milionu amerických dolarů. Celou tiskovou zprávu si můžete přečíst zde.

fyre

Na základě obvinění hrozí McFarlandovi trest odnětí svobody až na 20 let. Nicméně tak vysoký trest jej pravděpodobně nestihne, pokud vůbec do vězení půjde. To už záleží na šikovnosti žalobců a rozhodnutí soudu. Druhá hlavní postava Fyre Festivalu, Ja Rule, zatím nijak obviněn nebyl. Celou kauzu pro vás budeme i nadále sledovat.

Zdroj: edmsauce.com
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.