Yotto

Yotto vydal druhé album Growth a za měsíc jej představí v Roxy

Finský DJ a producent Yotto začátkem měsíce sklidil nesmírnou chválu za jeho druhé studiové album ‘Growth‘. V návaznosti na debutové album ‘Hyperfall‘, vydané v roce 2018, vydal Yotto ke spokojenosti jeho fanoušků druhé studiové album s celkem 13 tracky na jeho vlastním labelu Odd One Out.

Již v prvních dvou skladbách alba je zřetelná průzkumná povaha samotného producenta. ‘Intro‘ spolehlivě dostává svému názvu a zahřívá nás na fascinující melodie ‘Hollow‘, který obsahuje první vokálové příspěvky od nesmírně talentovaných MØØNE.

Následně se noříme do skladby ‘Meadow‘, která nabízí kontrast mezi světlými melodiemi a temnými basovými linkami. Jak jsme stále více a více hypnotizováni pečlivými aranžemi, přecházíme do groovem prosyceného tracku ‘Just the Kinda Feeling‘, další pozoruhodné kolaborace tentokrát v tandemu s Lost Boy.

Jako další k nám putují jiskřivé klavírní tóny skladby ‘Just Over‘, jednoduše neodolatelného deep housu. Elektronické jemnosti se pak mísí ve skladbě ‘No Ending‘, kde jsou opět doplněny ženským vokálem v podobě chytlavého hlasu Julie Church.

Příhodně nazvaný track ‘Timbre‘ přináší albu čerstvou energii, zejména prostřednictvím charakteristického přístupu Yotta, pokud jde o perkusivní aranžmá. Track ‘Remember Me?’ udržuje tempo, a následně se dostáváme na konec alba a ke kolaboraci s Booka Shade s názvem ‘Encounters‘, která je s atmosférickými syntezátory tak trochu pomyslným vyvrcholením celého alba.

Následuje track ‘Let You Go‘ budující několik vrstev emocí spolu s úžasnými vokálními příspěvky od AunA. Jedna z nejpodivněji pojmenovaných skladeb, ‘Would You Like Fries with That?‘ s sebou přináší jeden z nejeuforičtějších build-upů na celém albu, aby následně tracky ‘Breezer‘ a ‘Rimini Trance Energy‘ toto výjimečné album zakončily.

Growth v březnu v Roxy

Ku příležitosti vydání alba odstartoval Yotto také turné po světových klubech a my jsme potěšeni, že jedna ze zastávek tohoto turné bude 24. března v pražském klubu Roxy. Sám Yotto turné okomentoval takto:

“Říct, že jsem z tohoto turné prostě nadšený, by bylo zdrženlivé. Jsem nabuzený a připravený víc než kdy jindy, ale také trochu vystrašený. […] Nemůžu se dočkat, až se s vámi na téhle show podělím o všechnu novou tvorbu. Bude to velmi speciální!”

Support v Roxy mu bude dělat britské duo TIBASKO a domácí Michael C, na druhé stagi hudební doprovod doplní brněnský Vyrys a náš Priest.

Yotto

Níže si celé album Growth můžete poslechnout a nebo raději rovnou doražte do Roxy! Vstupenky v předprodeji zakoupíte zde.

Zdroj: weraveyou.com, facebook.com

Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.