Greece 2000

Hit ‘Greece 2000’ od Three Drives je v žebříčku Beatport Top 100 Trance. Po 25 letech od vydání.

Píseň může ovlivnit člověka a kulturu různými způsoby, od zažehnutí kreativity, přes soundtrack k danému okamžiku nebo období života (všichni určitě nejeden takový track máme, viďte?), až po bránu do hudebního světa a komunity celého světa. Když trancové duo Three Drives (také známí jako Three Drives On A Vinyl) vydalo v roce 1997 svoji klasiku ‘Greece 2000’, singl, který stále přetrvává díky své krásné melodii a rytmům, nepochybně následně ovlivnil nejednoho jedince jedním z výše uvedených způsobů.

Zatímco svět a hudební scéna se od roku 1997 značně vyvinuly, mnoho trancových puristů se stále drží singlů jako ‘Greece 2000’ pro jejich nostalgii po éře minulé, než někteří významní trancoví umělci dosáhli úspěchu prostřednictvím jiných žánrů. Teprve minulý rok se se současnými Three Drives spojil známý producent Vintage Culture a spolu se rozhodli vydat moderní aktualizaci ikonického singlu. I když nelze s jistotou říci, zda tato nová verze vyvolala mezi fanoušky oživení zájmu o verzi originální, rozhodně nijak neuškodilo probudit zvědavost u nové generace a zároveň podnítit nostalgii u těch, kteří singl zažili před 25 lety.

Ať už je důvod jakýkoli, je vzrušující vidět, že se track ‘Greece 2000’ na začátku nového roku “vrátil” (v roce 1997 Beatport ještě neexistoval) do žebříčku Beatport Trance Top 100 Tracks. V současné době se singl nachází na 81. místě v žebříčku a zdá se, že boduje i u nové generace tanečních fanoušků, přestože je obklopen novější produkcí a dalšími klasikami. Zatímco v současnosti je Three Drives sólový projekt pod vedením Erika de Koninga, bývalý člen Tona van Empela může být bezpochyby hrdý na to, že jeho práce opět posbírala trochu pozornosti.

Zdroj: weraveyou.com
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.