Panasonic RZ-B100W: recenze bezdrátových sluchátek

Panasonic začal v červnu prodávat True Wireless sluchátka RZ-B100W, kterým nechybí všechny potřebné funkce a prodávají se u nás za dostupnou cenu. Konstrukcí připomínají populární AirPods, tak se na ně pojďme podívat blíže.

Panasonic RZ-B100W – vlastnosti, zvuk

Jde o poměrně všestranný model určený pro méně náročné uživatele, kteří hudbu nejčastěji poslouchají na cestách nebo při sportování. Jsou také odolná proti stříkající vodě podle normy IPX4.

Sluchátka jsou vybavena systémem dvojitého připojení, který zajišťuje nejen optimální synchronizaci prostřednictvím Bluetooth (ve verzi 5.0) ale také flexibilní použití. Je možné například používat pouze jedno sluchátko na poslech hudby nebo pro vyřizování hovorů, zatímco druhé se nabíjí v pouzdře. Potěší také podpora kodeků AAC a SBS. Díky tomu, že sluchátka váží pět gramů se velice příjemně nosí. Neměl jsem pocit, že by mi měly během běžného pracovního dne kdykoliv vypadnout z uší, a to dokonce ani při běhu. Osobně mi tento tvar bezdrátových sluchátek vyhovuje, ale pokud máte problém s klasickými “one-size” peckami, možná bych zvolil sluchátka, která mají v balení vyměnitelné nástavce. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že pokud vám nedělají problém AirPods, budou vám vyhovovat i sluchátka od Panasonicu.

Výrobce do těchto sluchátek zabudoval vlastní software XBS Extra Bass, který docela citlivě podle potřeby přidává basy. Sluchátka se díky tomu mohou pyšnit opravdu silným zvukem, takže pokud posloucháte temnější žánry jako třeba techno, budete spokojeni. Měniče mají průměr 13mm. Panasonic tak chce velice pravděpodobně oslovit uživatele, kterým příjde zvuk sluchátek ostatních výrobců v podobné cenové relaci příliš plechový a neutrální. Mikrofon funguje velice dobře a to i pokud zrovna vyřizujete hovor na rušné ulici.

RZ-B100W – ovládání, baterie

K ovládání slouží dotykové panely na každém sluchátku. Samozřejmostí je podpora hlasových asistentů Google Assistant a Siri, takže telefon lze používat i z kapsy. Po vyjmutí z nabíjecího pouzdra se sluchátka okamžitě připojí k poslednímu zařízení a není potřeba na cokoliv čekat.

Po plném nabití vydrží baterie sluchátek čtyři hodiny poslechu. Kompaktní nabíjecí pouzdro přidává dalších 12 hodin, celkem se tedy podle výrobce dostanete na 16 hodin. V reálném provozu jsem s výdrží na baterii neměl nejmenší problém. Pouzdro se nabíjí přes kabel USB-C, který je v balení.

Oficiální cena sluchátek je 1799 Kč a vybrat si můžete z černé nebo bílé varianty.

Mrkněte taky na naší recenzi mixpultu Pioneer DJM-V10.

 

Adam S.

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.