Technics Ottava SC-C70 MK2: recenze all-in-one reproduktoru

Dostala se k nám druhá generace osvědčeného all-on-one systému světoznámého výrobce Technics – Ottava SC-C70 MK2. Ten zaujme minimalistickým designem, dobrou konektivitou a v neposlední řadě CD mechanikou, tedy věcí, která se pomalu ale jistě ze světa vytrácí. Stojí ale za to o jeho pořízení do domácnosti přemýšlet?

Na zpracování se nešetřilo

Vzhled a dílenské zpracování tohoto přístroje je na první pohled působivé, kdy zaujme především vrchní část z broušeného hliníku. Nic nevrže, neprohýbá se ani nechrastí, ale to u věci, co stojí bezmála 25 tisíc korun asi očekáváte. Můžete si vybrat z černé nebo testované stříbrné varianty. To hlavní se odehrává po zapnutí. Technics si zřejmě dal za cíl nabídnout milovníkům hudby, kteří mají menší byt něco, co jim přinese zážitek srovnatelný s mnohem většími hi-fi systémy.

V nové generaci MK2 byly zachovány tradiční vlastnosti. Patří mezi ně samostatné zesilovače třídy D pro každý ze tří měničů, které se přizpůsobují parametrům reproduktorů, a velmi zajímavá funkce kalibrace místosti (Space Tune). Rádio lze poslouchat také prostřednictvím DAB+. Majitelům starších sbírek na CD se bude líbit mechanika, která je ukryta v horní části pod robustním výklopným mechanismem.

Technics Ottava SC-C70 MK2

K dispozici jsou možnosti bezdrátového připojení prostřednictvím AirPlay 2 a Chromecast. Chytrou domácnost lze ovládat pomocí Google Home, jehož funkcionalita s tímto reproduktorem byla bez problému. Kromě toho byla vedle služeb Spotify a Tidal do reproduktoru integrována také streamovací služba Deezer. Je potřeba zmínit, že naprostou většinu funkcí zařízení lze ovládat bez telefonu, protože je obsloužíte skrze vestavěný OLED displej a dálkové ovládání. Aplikace Technics, kterou využijete zejména k pokročilé kalibraci zvuku je k dispozici pro telefony se systémy iOS a Android a byla nedávno výrobcem zcela přepracována. Samozřejmostí je připojení přes Bluetooth, stejně jako připojení zařízení k domácí síti. Díky optickému vstupu lze pohodlně k reproduktoru připojit třeba televizi. Cokoliv dalšího zastane AUX.

Technics Ottava SC-C70 MK2: Skvělý zvuk za všech okolností

Technologické vychytávky jsou fajn, ale co zvuk? Japonští mistři si s ním opravdu vyhráli.

Jedním z cílů bylo rozšířit rozptyl zvuku, aby i přes omezené rozměry skříně vznikl působivý hudební přednes. Kromě toho chtěli vývojáři dosáhnout toho, aby byl zvuk ještě příjemnější pro delší poslouchání. Za tímto účelem přepracovali dva kopulovité výškové reproduktory umístěnými vpředu pro širší rozptyl, stejně jako dva středotónové měniče a výškové reproduktory které jsou podporované integrovaným subwooferem. Pokud chcete více basů, je možné si ještě připojit externí subwoofer. V praxi je dobře použitelná také možnost nastavení ekvalizéru prostřednictvím funkce Space Tune pro několik možností umístění – volně, blízko stěny nebo v rohu místnosti. Hudba tak zní opravdu přirozeně a hlavně nedrnčí, i když reproduktor sedí v koutě malé místnosti. To by ale byla možná vzhledem k povedenémuvzhledu trochu škoda, ne?

Technics Ottava SC-C70 MK2: Závěr

Jde o reproduktor, který lze doporučit do menšího bytu nebo jako druhý reproduktor třeba na chalupu. S ozvučením místnosti velikosti cca 40m2 nebyl nejmenší problém a i při vyšších hlasitostech hrál reproduktor opravdu výborně a ničím neobtěžoval. Pokud máte málo místa a nechcete dělat při výběru ozvučení do místnosti příliš kompromisů, pak koupi SC-70 MK2 rozhodně doporučuji.

Přečtěte si také, jak funguje skupinový poslech přímo ve Spotify!

Adam S.

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.