Pioneer DJM-V10

Pioneer DJM-V10 – nový 6-kanálový mixpult nejen pro technaře

Pioneer trpěl posledních pár let nedostatky vůči konkurenční technice od Allen&Heath, zejména co se EQ korekce a efektů týče. Po představení velice schopného setupu od Denonu pak bylo jasné, že brzy přijde od krále klubové techniky odpověď. Tak tady ji máme.

Není to vlajková loď Pioneer

Nový mixpult Pioneer DJM-V106 kanálů, každý se 4 kanálovou korekcí, kompresor na každém kanále (pro případ že hrajete živé, “nezmástrované” sekvence) a sendy na každém kanále zvlášť. Přestože je tento mix sen každého živého perfomera nejedná se o novou vlajkovou loď. Nástupce DJM-900NXS2 by se měl objevit společně s novou řadou playerů CDJ-3000, která má být podle zvěstí představena co nevidět.

Kreativita bez hranic

I když se kvalita zvuku znásobí pomocí 64bitového zvukového procesoru studiové kvality a 32 bitových A/D a D/A převodníků, stejně si do DJ linku pomocí ethernetového kabelu nedáte více než 4 CDJ přehrávače. Další dva kanály jsou tedy nejspíše určeny pro syntezátory, efekty, či jiné nástroje. Výrobce tak dává jasně najevo, že si nepřeje více než 4 přehrávače v DJ boothu najednou.

O to více si tam přeje vidět více než jedno umělce. Sluchátka pro odposlech mají totiž dva samostatné kanály. Vystupující tak mohou kromě již zmiňovaného kompresoru na každém kanále “kraftit” výsledný zvuk pomocí kvalitních filtrů nově ovládaných pomocí sendu z jednopólového potenciometru (což je pro mně osobně oproti dvoupólovému známému např. z filtrů u DJM-900NXS2 trochu škoda), trojpásmového master izolátoru, tradičně vysoce kvalitních efektů a dalších vychytávek.

Však se koukněte na video:

Od svého uvedení na trh, které proběhne v únoru 2020 bude tento mix podporovat Rekordbox, Traktor Pro 3, Serato DJ Pro, RMX-1000 apku pro iPad (napojitelnou přes vestavěné USB), DJM-REC apku pro nahrávání setů a software ShowKontrol. Ten posílá důležitá data o tom, co hrajete, VJs a osvětlovačům pro plynulé a synchronizované vizualizace s vašim setem. Cena se bude pohybovat okolo 70 000 Kč.

Zdroj: djtechtools.com

Jake Haley

DJ/Producer/Blogger

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.