Genesis Pro

Ummet Ozcan představil vlastní synthový plugin Genesis Pro

Holandský DJ a producent Ummet Ozcan představil svůj vlastní syntezátorový plugin Genesis Pro, jehož vývoj mu zabral 8 let.


Oznámení přišlo formou 16 minut a 16 sekund dlouhého videa zvěřejněného na Ummetově YouTube kanálu, které popisuje širokou škálu vlastností pluginů, dává náhled na to, proč se vlastně Ummet rozhodl vyvinout vlastní plugin a také vysvětluje, proč cena za Genesis Pro bude pouhé 1 EUR.

V úvodu videa Ummet Ozcan vysvětluje svou lásku ke zvuku a mluví také o tom, že jeho snem vždy bylo vyrobit ultimátní syntezátor. Přiznal, že se jako malý vkrádal do pokoje svého staršího bratra, kde si zkoušel jeho bicí nástroje a sekvencery. Svou lásku ke zvuku popisuje následovně:

Jako malý kluk jsem byl fascinovaný zvukem samotným, jak je možné s ním manipulovat, co vše s ním můžete dělat a čeho všeho s ním můžete dosáhnout.

Genesis Pro je dle Ummeta úplně jiný než ostatní VST pluginy. Jednou z nejzajímavějších vlastností je to, že plugin pracuje v několika vrstvách, a tak má každý oscilátor svůj vlastní filtr. Další zajímavou funkcí je tzv. ‘Alpha Knob‘, který může najednou kontrolovat několik ostatních knoflíků, které na něj napojíte. ‘Intelligent Chord Mode‘ je funkcí, která má pomoci lidem neodchovaným u klavíru, dokáže totiž vytvořit různé akordové variace na jednu notu. Spolu s Genesis Pro pak uživatelé dostanou také plugin ‘Dynamic Link’, který umožňuje další manipulaci se zvukem v reálném čase. Na celé video se můžete podívat na konci článku.

Digitální verze hudebního mozku

Ummet Ozcan o Gensis Pro prohlašuje, že se jedná o digitální verzi jeho “hudebního mozku”. Zároveň upozorňuje, že vzhledem k jeho komplexnosti bude producentům trvat nejméně rok, než se seznámí se všemi vlastnostmi.

Celé video Ummet uzavírá srdečnou zprávou:

Vím, že jsem se během své hudební kariéry moc nevěnoval tutoriálům nebo že jsem moc nepomáhal novým talentům. To proto, že vedle svých vystoupení a vlastní produkce, jsem prakticky veškerý zbylý volný čas věnoval tvorbě Genesis, avšak po osmi letech tvrdé práce je konečně hotov. A tohle bude můj nějvětší příspěvek celé hudební scéně.

A že se nejedná o jen tak nějaký příspěvek. Díky až revolučnímu pluginu bude jméno Ummeta Ozcana jistě spojeno s hudební scénou několik dalších dekád, tím spíš, když bude možné jej pořídit za pouhé 1 EUR. Nezapomeňte sledovat tuto stránku, abyste neprošvihli datum vydání, které je zatím stanoveno na 12. března.

Zdroj: weraveyou.com

Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.