TIM

Vyšlo dlouho očekávané posmrtné album Aviciiho s názvem TIM

Jen něco málo přes rok od okamžiku, kdy tento svět tragicky opustil Avicii, vlastním jménem Tim Bergling, vychází jeho posmrtné album s celkem 12 tracky.

Když Avicii 20. dubna 2018 zemřel, hudba pro nové album byla z 90% hotová. Avicii za sebou zanechal bohatou sbírku téměř dokončených skladeb, poznámky, emailové konverzace a textové zprávy týkající se rozpracované hudby. Umělci, se kterými Avicii tehdy spolupracoval, se se svolením rodiny, která nechtěla Timovu hudbu nechávat zamčenou v šuplíku, rozhodli v nahrávání pokračovat. A tak vzniklo album ‘TIM’.

“Dotahovat po tom všem skladby do konce … Cítím se paralyzovaný, i když o tom jenom mluvím. Ale hlavním úkolem dokončování skladeb bylo co nejpřesněji naplnit Timovu vizi,” komentuje nahrávání alba TIM Kristoffer Fogelmark, švédský hudebník, který s Aviciim úzce spolupracoval.

Albin Nedler a Kristoffer Fogelmark byli schopni v programu Fruity Loops najít a zachovat Timovy přesné úhozy kláves. “Měl úplně jiný styl hraní,” objasňuje Nedler. “Jeho prsty se občas dotkly neobvyklého tónu, což jeho skladbám dodávalo unikátní zvuk. Timovy otisky se nachází napříč celým singlem SOS, který je prvním singlem z chystaného alba.”

Rok poté, co Avicii zemřel, se jeho rodina rozhodla založit Tim Bergling Foundation, která se bude zaměřovat především na podporu lidí a organizací, kteří se věnují prevenci duševních onemocnění a sebevražd. Dále se bude zabývat klimatickou změnou, ochranou přírody a ohrožených druhů a pomocí v rozvojových zemích. Na konto organizace poputuje také výtěžek z prodeje alba TIM. “Tim chtěl věci měnit. Založit nadaci s jeho jménem je naším způsobem, jak vyjádřit čest jeho památce a pokračovat v tom, co začal,” přibližuje důvod založení nadace jeho rodina.

Posmrtné Aviciiho album si můžete poslechnout níže:

Zdroj: housemagazine.cz
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.