Beats

Do Ostravy na Beats for Love zavítá rádiový král Alle Farben, matadoři D&B Netsky a Wilkinson a hlavně světová legenda elektronické muziky Sven Väth!

Venku se nám již naplno projevuje jaro, počasí se hezky otepluje a než se nadějeme, máme tady léto. Vždyť 7. ročník festivalu Beats for Love startuje za zhruba 60 dnů! To taky znamená, že bychom se měli podívat na další várku oznámených vystupujících, mezi nimiž nechybí jak hvězdy mainstreamových žánrů, tak ani legendy undergroundovějších stylů. Alle Farben, Netsky, Wilkinson, Dr. Peacock či sám velký Sven Väth slibují, že i další ročník tohoto svátku taneční hudby bude nabitý tak moc, že nebudete vědět, kam dříve skočit.

Vůbec poprvé poctí Ostravu svou návštěvou německý DJ a producent Alle Farben, který vydává jeden hit za druhým. Jeho singly ‘Supergirl‘, ‘Please Tell Rosie‘, ‘Little Hollywood‘ nebo ‘Bad Ideas‘ patří mezi nejhranější věci evropských rádií. Na Beats for Love vystoupí na Love stage hned ve středu v odpoledním setu od 16:00. “Chceme jít trendem, který je na západě již běžnou praxí, a to tak, že hvězdy nevystupují jen v nočních hodinách, ale i přes den. Věříme, že hvězda, jakou Alle Farben je, přiláká návštěvníky již tak brzy,” komentuje časové rozhodnutí ředitel festivalu Kamil Rudolf. Ve čtvrtek pak hlavní multižánrovou stage rozpohybuje Netsky, drum and bassový matador z Belgie, který hrál snad na všech největších festivalech na světě a vytvořil remixy pro Jessie J nebo Eda Sheerana. Společně s ním si čtvrteční tanečníky na hlavní stage festivalu podmaní legenda nejen světového techna, ale elektronické hudby obecně. Z Německa totiž dorazí Sven Väth, familiérně nazývaný papa Sven. “Loni jsme s kolegy byli na Tomorrowlandu v Belgii, což je aktuálně asi největší festival taneční hudby na světě, a Sven nás naprosto dostal. Za nás to byl rozhodně nejlepší techno umělec tohoto festivalu,” doplňuje Rudolf.

Beats

Ve čtvrtek se na Love stage předvede i projekt Killer Hertz, který hraje drum and bass na živé nástroje, a proto se všichni máme na co těšit. Pátek pak bude ve znamení velkého návratu, neboť po dvou letech na festivalu opět vystoupí britská hvězda Wilkinson. “Návštěvníci festivalu se před dvěma lety hojně shodovali na tom, že Wilkinsonovo vystoupení bylo ten rok jedno z nejlepších vůbec, a od té doby jsme v podstatě neustále slyšeli volání po tom, abychom jej přivezli znovu. No a tomu jsme přece nemohli nevyhovět,” vysvětluje ředitel marketingu Matyáš Ožana. Ve stejný den se uskuteční i premiérové vystoupení skupiny Delinquent Habits, která produkuje a kombinuje urban, latino a hip hop a jejich skladbu ‘California‘ s Sen Dog ze Cypress Hill zná téměř každý.

Beats

Velká jména byla oznámena také pro Devastator Hardcore and Hardstyle stage. Na té vystoupí nejslavnější hvězda frenchcoru, holandský DJ a producent Dr. Peacock. Spolu s ním na nejtvrdší stage festivalu zahrají také jeho krajané D-Block & S-te-Fan, DJský a producentský projekt, který je více než 15 let na hardstyle scéně a již několikrát se umístil v DJ Mag Top 100 DJs. Velkolepý návrat se koná také v rámci Drum & Bass stage, kam se po 3 letech vrací legendární britský DJ a producent Audio. “Podobně jako v případě Wilkinsona, tak i vystoupení Audia se návštěvníkům velmi líbilo. Jsme proto moc rádi, že přijal naše opětovné pozvání a přijede v červenci ohýbat železa,” dodává Ožana. Pod Vysokou pecí č. 1 vystoupí také jeho krajané Culture Shock a nekorunovaný král jump upu, což je subžánr drum and bassu, Macky Gee.

Beats

House stage přivítá švýcarskou DJku a producentku Noru En Pure, která vydává u Spinnin’ Records, Ministry of Sound či Sirup. Sekundovat jí bude španělský David Penn, jeden z nejaktivnějších house producentů současnosti. Své tracky vydává například na Defected Records a včetně remixů a kolaborací jich má na kontě více než 1000. Do Ostravy se rovněž podívá britský DJ a producent Weiss, jehož hit ‘Feel My Needs‘ se umístil na 1. místě v 5 mezinárodních hudebních žebříčcích a dle DJ’s Magazine byl v rámci ‘Best of British Winner’ nejlepším singlem roku 2018.

Beats

Techno stage pak bude hostit další legendu, kterou je Thomas Schumacher. Německý DJ a producent, dříve známý pod pseudonymem Elektrochemie LK, jehož track ‘Schall‘ v devadesátých letech minulého století drtil dnes již zaniklou hudební televizní stanici VIVA. Dále tato stage přivítá oblíbence českého publika, kterým není nikdo jiný než ukrajinská stálice Spartaque, DJ a producent, který má na kontě přes 300 tracků na více než 80 labelech. Ohlášena byla rovněž účast dalšího španělského techno horkokrevníka, který si říká Tensal, a také jeho krajanů, kteří vystupují pod pseudonymem The Yellowheads.

Beats

Další nová jména dostala i EDM & Trance stage. Trancovou polovinu publika přijede potěšit mladý holandský talent David Gravell, který byl nominován v kategoriích ‘Best Trance DJ’ a ‘Best Breakthrough DJ’ v anketě IDMA na Winter Music Conference. Co se týče EDM fanoušků, na ty si ve čtvrtek došlápne fenomenální Angličan Kryder, jež patří mezi světovou elitu groove soundu a jeho tracky ‘De Puta Madre’, ‘Waves’ nebo ‘MTV’ nenechají nikoho klidným. Reggae 2 Jungle stage bude tento rok hostit pěknou řádku ostrovních umělců. Z Velké Británie dorazí například legendární Benny Page, který před nedávnem vydal album ‘P.U.R.P.L.E’, nebo Dope Ammo, který má na kontě remix megahitu ‘Faded’ od Alana Walkera. Specialitkou pak bude vystoupení dua zpěváků Jamie Irie & Blackout Ja, v jejichž podání se dočkáme hodinu a půl trvající našlapané show.

Beats

Do třetice všeho dobrého ještě jeden návrat. Na Electroswing stage totiž ve speciálním b2b setu vystoupí Troy Savoy & Mr. Harvey Miller, kteří již na Beats for Love vystoupili v roce 2017, ovšem každý zvlášť a společně takto vystupovali například na legendárních festivalech Burning Man nebo Glastonbury.

 

Zveřejněná jména k 30. dubnu 2019:

Don Diablo, Robin Schulz, Sven Väth, Anime, Alle Farben, Chocolate Puma, Claptone, D-Block & S-Te-Fan, Delinquent Habits, Delta Heavy, Dimension, Dr. Peacock, Jauz, Kryder, Macky Gee, Netsky, Nora En Pure, Wilkinson, Killer Hertz, David Penn, Weiss, Audio, Culture Shock, David Gravell, Thomas Schumacher, Spartaque, The Yellowheads, Benny Page, Dope Ammo, Jamie Irie & Blackout Ja, Egbert Live,Heatbeat, Illyus & Barrientos, Loadstar, 3RDKND (Katharsys, Donny, Forbidden Society), Orjan Nilsen, Pythius, Merk & Kremont, Lewis Fautzi, Malice, Deas, Suburbass, DJ Hybrid, Selecta J-Man, Spirit Architect, The Sweet Life Society, FA73, Troy Savoy & Mr. Harvey Miller

Zdroj: TZ
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.