Dannic

DANNIC in EPIC – Exkluzivní interview!

Dannic. Jedno z největších jmen housové hudby současnosti, majitel labelu Fonk, skvělý producent a vyjímečný DJ. No a my s ním měli šanci udělat rozhovor. Tak jsme ho udělali 🙂

Už tuto sobotu (17.11.) vystoupí tenhle borec v našem hlavním městě a bude to něco neuvěřitelného. Hostí ho totiž jeden z nejmodernějších klubů v celé Evropě – EPIC Prague!

EVENT: Dannic → EPIC Prague
SUPPORT BY: Richard Reynolds, Bon Finix, Dave & Emty, Lyam

Logo png

 

  • Přemýšlel jsi někdy nad tím, že bys svou hudbu vydával pod nějakým novým “alter-egem”? Zatajit tu skutečnost, že dané tracky skládáš vlastně ty a lidé by hned od začátku nevěděli, že se jedná o tvou tvorbu?

Myslím si, že tohle je skvělá cesta, která může fungovat pro určité umělce, např. pro Davida Guettu v případě jeho projektu Jack Back. Je to určité zaměření na to, jak tvořit hudbu, která je mu bližší a zní mnohem více undergroundověji. Já své tracky rozděluji tím stylem, že více klubové záležitosti vydávám na Fonku a své dejme tomu “rádiovky” vydávám skrze vydavatelství Spinnin’. Tenhle způsob mi naposto skvěle vyhovuje a jsem rád, že to všechno zastřešuje jedno jméno a to právě Dannic.

  • A co třeba vytvoření tracku v naprosto jiném hudební stylu než v tom, který je ti vlastní? Jaký by byl směr takové produkce?

Musím se přiznat, že jsem s hudbou hodně experimentoval a používal hodně různých soundů, zkoušel různé vokálové a big-roomové pecky. Ve finále to ovšem vždycky došlo k tomu, že mojí vášní je big-room, který může někdy znít až drobet popově, ale VŽDY má určitý poznávací sound á la “Dannic groove”.

  • A co tvůj kontrakt se Spinnin’ records? Líbí se ti tato spolupráce a jaké jsou tvé další plány s labelem Fonk?

Rozhodně si tuto spolupráci užívám! Jak jsem již zmínil, tak Spinnin’ i Fonk pro mě mají různá zaměření a vydávám na nich opravdu rozdílné tracky. S Fonkem rozhodně mířím na to, abych rozšířil svůj celý tým a to jak v zázemí, tak i co se týče nových umělců. Snažím se být opravdu co nejvíce nápomocný a pomáhat všem umělcům, kteří zrovna na Fonku vydávají. Rád bych, aby se opravdu cítili jako členové takové naší komunity.

  • Dannic – je za tvým uměleckým jménem nějaký speciální příběh, nebo tě prostě jednoho dne jen tak napadlo?

Abych byl upřímný, tak se jedná o kombinaci mého jména a jména mojí sestry 🙂

693331-top_foto1-mir4c

  • Byl v tvojí kariéře nějaký moment, kdy ses cítil “na dně”? Kdy sis opravdu myslel, že už nebudeš moci pokračovat dále a svoji kariéru ukončíš?

Už od začátku jsem věděl, že tohle je ta správná cesta. I opravdu na začátku, když jsem hrával na malých eventech ve svém rodném městě, jsem si připadal naprosto unešený z toho, co dělám, a věděl jsem, že tohle by mohla být ta správná cesta a říkal jsem si: “Wow! Tímhle bych mohl něčeho dosáhnout!”

  • Co bys dělal, pokud bys nedělal v hudební sféře? Kompletně mimo veškero hudební scénu – jaké by bylo tvé zaměstnání?

Nejspíše by to bylo něco v marketingu, což je zaměření, kterému jsem se věnoval několik let předtím, než jsem se plně položil do DJingu a produkování hudby.

  • Tvoje “bus tour” po Severní Americe – to bylo rozhodně něco, na co se nedá zapomenout, že? Plánuješ další takovou tour? Možná bys tentokrát mohl projet Evropu?

Bylo to opravdu hodně zábavné! Žít tímhle způsobem je něco šíleného, ale když jste se svými nejlepšími přáteli, tak čas opravdu letí a je to skvělá sranda. Na to prostě nezapomenu! Rád bych udělal další podobné turné, ale nejspíše bych se zaměřil na Austrálii, kde jsem již několik let nebyl a je to tam mnohem větší než země v Evropě. Je to nejspíše ten nejlepší způsob jak zažít celou zemi/kontitent z té “druhé” strany.

  • Jak tvůj DJský život zvládá tvá rodina nebo životní partner? Na základě tvých zkušeností – řekl bys, že existuje nějaký osvědčený způsob jak najít ten správný balanc ve vztahu s DJem, který je opravdovou superstar?

Má rodina to zvládá opravdu velmi dobře. Je samozřejmě těžké být od nich takhle často odloučen, někdy i celé týdny, ale oni moc dobře vědí, že jde o mou kariéru a mou vášeň. Jsem si naprosto jistý, že má rodina je mou naprostou prioritou a že to co dělám, dělám především pro ně, pro nás! Je obrovsky důležité si občas dát nějaký čas na oddych, užít si s nimi dovolenou a nebo se jen ponořit do “našeho času” při relaxaci doma.

dannic-3

ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.