Barbara Franks: “Hudba má lidi spojovat, ne rozdělovat”

Ahoj Barbaro! Nejdříve nám řekni, jak dlouho jsi již na scéně a jaké jsou tvé plány do budoucna?

Ahoj! Na scéně jsem momentálně třetím rokem a co se týká mých plánů do budoucna, těch mám opravdu hodně. Jakkoliv hudbu miluju, hlavní je pro mě trávit více času s rodinou a blízkými, ale také neustále zlepšovat své schopnosti jak v hudbě tak i mimo ni.

Jsme v podstatě ještě na začátku roku 2018, které EDM žánry nebo žánr bude podle tebe letos držet hlavní vlnu?

Vždycky se snažím nějak předpovědět, co bude v nejbližším období aktuální, ale vzhledem k tomu, že hudebních stylů je strašně moc, je obtížné říct, co bude trendy v budoucnu. Stále si však myslím, že  hlavním cílem hudby je, aby zůstávala hudbou, čímž myslím rytmus, energie a emoce, kterou nám dává.

Jaký undergroundový žánr a umělec je ti největší inspirací?

Umělců a žánrů, které mám ráda je opravdu nespočet. Tím největším vzorem jsou pro mě od samého počátku Swedish House Mafia a myslím, že to tak zůstane i napořád. We Come, We Rave, We Love!

Jací jsou tví 3 nejoblíbenější umělci mimo EDM?

Můj táta je rockový zpěvák a kytarista, takže ve mně díky němu zůstal silný vztah k pořádně divoké kytaře a nezkrotným bicím. Těch umělců je každopádně mnohem více než jenom tři, ovšem nejvetší srdcovkou jsou pro mě Bon Jovi.

Otázka trochu na tělo: Máš nějakou negativní DJskou zkušenost kvůli tomu, že jsi žena?

Tohle je téma, na které se mě ptá hodně lidí. Můžu říct, že pár negativních zkušeností za sebou mám, ale spíše se vždy jednalo o věci, na které dle mého nemělo pohlaví žadný vliv a klidně by se mohly stát i klukům.

Co si myslíš o budoucnosti české/ženské DJské scény? Je nějaká jiná DJka, kterou bys chtěla vyzdvihnout?

Myslím, že budoucnost holek v DJingu je velmi slibná, je to prostě o tom dát do toho maximum a neveřit slovům typu “to nejde” nebo “to nezvládneš”. Co se DJek týče, určitě stojí za zmínku Dara Nyx, která má opravdu svůj osobitý styl a charisma.

Každý má své silné a slabé stránky. Co konkrétně tobě dělá největší problém ve tvé kariéře?

Nejvetším problémem v mé kariéře je důvěra, která v dnešním rychlém světě už není tak bežná. Pohybuji se mezi velkou spoustou lidí a je težké rozeznat, kdo z nich je hodný a kdo ti úspěch nepřeje. Občas se kvůli tomu cítím jako malá rybička ve velkém oceánu *smích*. Nicméně si stále stojím za tím, že hudba má lidi spojovat a ne rozdělovat.

Co naopak je tvá největší zbraň?

Už jen to, že jsem holka, je asi samo o sobě velká zbraň. Ovšem tou největší zbraní je ten moment překvapení, kdy ode mě party people čekají holčičí slaďárny, ale místo toho na barech skáčou skleničky a ze zdi padá omítka *smích*.

Je něco, co bys chtěla vzkázat svému o 5 let mladšímu já?

Určitě nebát se toho, že tě někdo bude kritizovat a snažit se být něčím odlišná, ať je to cokoli. A že se uvidíme za 5 let *smích*.

Nakonec ti necháme prostor. Můžeš někomu něco vzkázat, poděkovat, nebo odpovědět na nějakou otázku, kterou ti často někdo pokládá… jen do toho.

Chci hlavně poděkovat všem, kteří mě podporují a dávájí mi energii, kterou můžu vzápětí předávat dál ve formě hudby a zažitků, které si lidi odnášejí z akcí, na kterých hraju. A co se týká otázek – ano, skutečně mám dvě čivavy a ano, skutečně mám růžové flashky *smích*.

Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.