Fabric

V Číně se opravdu nebojí napodobit nic, celý taneční klub nevyjímaje

Vzpomínáte si na legendární londýnský klub Fabric, který byl nucen koncem minulého roku uzavřít své brány? Minulý týden se objevily zprávy o tom, že jeho odkaz i po jeho znovuotevření nadále přežívá v Číně. Ovšem ne zcela legálně.

Fakt, že v Číně nemají autorská práva zrovna vysokou prioritu, je ve světě poměrně známý. Ovšem Číňané tuto svou ne úplně pozitivní vlastnost dokázali opět pozvednout na úplně novou úroveň. Minulý týden se totiž na internetu objevily informace o tom, že v Číně funguje kopie londýnského klubu Fabric, která kromě názvu používá rovněž i totožné logo.

Klub se nachází v nejlidnatějším čínském městě Čchung-čching a před časem jej objevil holandský DJ a promotér Bram van Ravenhorst, který ve stejném městě provozuje taneční klub Echo Bay. Právě on pomohl po internetu rozšířit informace a fotografie falešného čínského Fabricu.

Co je však ještě horší, je skutečnost, že kvalitou hudební produkce se čínská “pobočka” chlubit rozhodně nemůže. Web Time Out China si totiž vzal čínský Fabric nedávno tzv. na paškál a sepsal o něm ne právě lichotivou recenzi, a to zejména ze dvou důvodů. V čínském Fabricu se totiž z 99 % hraje pouze “EDM”, tedy komerční taneční hudba, při které se nakrucují spoře oděné ženštiny. Ani jedno z výše uvedeného však v tom pravém Fabricu nezažijete.

Jakkoliv může být napodobování vnímáno jako nejvyšší forma úcty, lze předpokládat, že londýnský Fabric nebude ze svého falešného čínského dvojníka dvakrát nadšený a velice pravděpodobně bude usilovat o to, aby čínský klub co nejrychleji změnil svůj název a logo.

Zdroj: djmag.com
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.