Liquid Sky

Berlínský klub na svých akcích zakázal tradiční přehrávače

Berlínský klub Liquid Sky zakázal DJům na akcích pořádaných v jeho prostorách používat tradiční CD přehrávače a dokonce i gramofony. Ptáte se proč? Tak čtěte dále.

Berlínský klub Liquid Sky se rozhodl podniknout poměrně riskantní krok a zakázal ve svých prostorách hraní z tradičních přehrávacích zařízení, tedy nejen notebooky a MIDI kontroléry, CD přehrávače, ale tento zákaz se údajně vztahuje také na gramofony. Klub si od tohoto kroku slibuje rozšíření hudebních obzorů nejen u DJs, ale také u posluchačů.

Páskové přehrávače, modulární syntezátory, kazetové přehrávače, Gameboye nebo domácí fitness přistroje, to je jen pár navrhovaných alternativ, které mohou DJs při svých vystoupeních v klubu Liquid Sky použít. Představivosti se meze nekladou. Tento nekonvenční krok přitom přichází v době, kdy se fundamenty DJské techniky s nástupem nové řady techniky od Denonu otřásají a Pioneer může být sesazen ze svého dlouholetého trůnu. Na povrch rovněž nedávno vypluly zvěsti ohledně nového modelu “CDJ”, který ovšem pravděpodobně již tak CDJ nebude, neboť by neměl mít jog wheel.

Ovšem vzhledem ke skutečnosti, že někteří DJs se snaží své sety něčím ozvláštnit, ať už je to třeba mini syntezátor, elektronické bicí či nějaký externí efektor, není zákaz tradičních přehrávacích prostředků zase tak překvapivý a má potenciál pestrost DJských setů posunout zase o kus dál. Nicméně zatím stále není známo, zda se zákaz vztahuje také třeba na hraní prostřednictvím YouTube či Spotify a mobilního telefonu. Hádáme, že nejspíše ano.

Zdroj: djmag.com
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.