Tomorrowland

Tomorrowland začíná zveřejňovat lineup. A docela překvapil!

Tomorrowland, asi nejznámější elektronický festival, letos chystá po dvou letech rovnou dva víkendy. I když ještě zbývá oznámit spoustu interpretů, festival už začal zveřejňovat obsazení jednotlivých stagí v jednotlivé dny. U hlavní stage, která vždy přiláká nejvíce pozornosti, ale line-up vypadá víceméně kompletně. A v mnohém rozhodně šokoval!

Underground na mainstage?

Na první pohled vás interpreti na mainstagi příliš nepřekvapí – typické osazenstvo v čele s Dimitri Vegasem a Like Mikem, Davidem Guettou, Martinem Garrixem a dalšími čekal asi úplně každý. Mezi nimi se objevují nováčci a interpreti, kteří se za poslední rok stihli hodně vyšvihnout v žebříčcích popularity. Mezi ně patří například Alan Walker, Marshmello, nebo Alok, což jsou pořád jména, která se dala předpokládat. Překvapení však přijde, když se zaměříte na poslední skupinu interpretů.

Prostor na mainstage totiž letos dostanou i interpreti, které jsme doposud vídali spíše na specializovaných scénách. Elektornický mág Paul Kalkbrenner, pán pravého progressive housu Eric Prydz a asi nejznámější belgický producent Netsky se i přes to, že se nevěnují obvyklým stylům které tam slýcháme, objevili na nejkomerčnější stagi festivalu i v minulých letech, nyní však nejsou zdaleka sami. Na mainstagi se totiž v jednotlivých dnech objeví i techno legenda Carl Cox, geniální producent Joris Voorn a také technicky a výběrem hudby jedni z nejtalentovanějších DJs Solomun a Luciano. Pro některé by na mainstagi mohl být překvapením i trancový Markus Schulz.

(Více ohledně návratu trance na Tomorrowland se dočtete ve článku od Priesta)

Organizátoři si zřejmě uvědomují stoupající popularitu a důležitost “undergroundových” žánrů a rozhodně provedli skvělý krok k různorodosti na hlavní stagi. V době, kdy jsou techno a tech house nejprodávanějšími žánry na Beatportu by byla rozhodně chyba tyto styly ignorovat. Uvidíme, jak na to budou reagovat fanoušci, kteří přišli až s vlnou EDM a ne vždy jsou  na jiné styly zvyklí. Jaký máte názor na tento odvážný krok vy? Dejte nám vědět!

Hlavkus
  1. DJ / Podcaster / Blogger

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.