Těchto 5 bizarních EDM videoklipů prostě musíte vidět!

EDM neboli taneční hudba má dlouhou historii co se týče neobvyklých a zajímavých hudebních videoklipů. Většinou totiž propagují daný track více, než interpreta samotného, který se v ních často ani neobjevuje.


Díky tomu mají tvůrci mnohem volnější ruku, co se týče kreativity. Spousta tracků je díky tomu vzpomínána více díky klipu, než díky hudbě. Nejznamější případy jsou například “Call On Me” od Erice Prydze nebo Mr. Oizo a jeho “Flat Beat“. Dnes se ale podíváme na trochu méně známé videoklipy, kde se tvůrci rozhodně nedrželi zpátky.

 

Vladimir Cauchemar – Aulos

Francouzský producent Vladimir Cauchemar založil tento track na chytlavém samplu flétny a klip tento fakt hodně zdůrazňuje. Pán středního věku v něm navštěvuje různá místa, kde na flétnu hraje a na track dost osobitým způsobem tancuje. Vše je navíc doplněno o docela psychedelický editing.

 

Claude VonStroke & Green Velvet present Get Real – Jolean

Ani Claude VonStroke a Green Velvet se ve svém společném klipu sami neobjevili. Místo herců však za sebe nechali zastupovat tři morčata, která reprezentují oba producenty a vokalistku, kteří se pak sejdou na party, kde vystupují pro další morčata. Kdo z vás by něčemu tak roztomilému odolal?

 

Daft Punk – Primetime of Your life

Daft Punk jsou EDM stálicemi a mají na svědomí několik bizarních creepy klipů a mezi nejstrašidelnější patří rozhodně “Primetime of Your Life” z alba “Human After All” z roku 2005. Klip bylo dokonce zakázáno vysílat v televizích a do dnes ho nenajdeme ani na YouTube. Na internetu je jen jediný upload na dávno zapomenuté stránce Dailymotion. Je klip opravdu až tak nevhodný? Posuďte sami.

 

Getter – Rip n Dip

Tentokrát se podíváme na něco vizuálně příjemnějšího. Dubstepový producent Getter ve svém klipu dokázal ztvárnit vizuální podobu toho, jak jeho hudba zní. Editace, která kombinuje live action, animace a přehršel efektů, možná zní na první pohled až moc přemrštěně, ale ve výsledku to funguje!

 

Crookers feat. Kardinal Offishall – Put Your Hands On Me

A tím nejbizarnějším z EDM videoklipů skončíme. Klip začíná poměrně nevinně, dvěma babičkami, které se doma nudí. Ale pak … no podívejte se sami.

Hlavkus
  1. DJ / Podcaster / Blogger

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.