Fire Festival

V Minecraftu se uskutečnil vůbec první virtuální EDM festival Fire Festival

Není to tak dávno, co jsme si psali o klubech ve hře GTA V, kde své sety předvedli interpreti jako Solomun nebo The Black Madonna.  Další populární hra, Minecraft, však zašla ještě dál a v uplynulých dnech představila vůbec první zcela virtuální EDM festival Fire Festival!

Během 12. a 13. ledna byl pro vlastníky PC a Mac verze hry zpřístupněný server, kde se konal “Fire Festival“, který na lineupu představil více než 50 interpretů, mezi kterými nechyběla ani velká jména, jako například Arty a Ekali. Návštěvníci mohli komunikovat pomocí serveru na portále Discord. Vlastníci konzolových verzí Minecraftu a ti, kteří hru vůbec nehrají však také nebyli úplně ochuzeni o zážitek. Mohli si užít alespoň audio stream, vysílaný na platformě twitch.com.

Jeden z organizátorů festivalu, který si říká SLEEPYCATT (vlastním jménem Max Schramp) před pár dny prostřednictvím Soundcloudu sdílel všechny sety, jež během Fire Festivalu zazněly.

Čas ukáže, jestli se z virtuálních festivalů stane norma. Minimálně v rámci Minecraftu, který měsíčně přivítá na 91 milionů aktivních hráčů, má tento koncept jistě potenciál. Už teď můžeme jen čekat, kdy se další tvůrci her rozhodnou uspořádat něco podobného.

Zdroj: EDM.com
Hlavkus
  1. DJ / Podcaster / Blogger

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.