Denon

Novinky ze stáje Denon: Přehrávač SC5000, Gramofon VL12 a Mix X1800

Společnost Denon hodlá novými produkty řady Prime přímo konkurovat značce Pioneer.

A zdá se, že doposud neotřesitelná vláda Pioneer na poli DJ hardwaru je skutečně ohrožena. Denon včera představil tři nové koně, na které bude v nadcházejících letech hodně sázet: čtyřkanálový mix X1800, přehrávač SC5000 a gramofon VL12. Pojďme se společně podívat na to nejzajímavější u jednotlivých hraček.

X1800 Prime: čtyřkanálový mix

Když se na internetu poprvé objevila informace o novém přehrávači SC5000, mezi mnohými se spekulovalo také o novém mixu, tzv. “do série”. A jak se ukázalo, tito spekulanti na to kápli. Nový mix disponuje Sweep (obdoba Color efektoru od Pionneru) a BPM efektory, 24bit/96kHz zvukovou kartou a podporuje připojení k přehrávačům skrze funkci Engine Connect (odesílání beat gridů a časových dat pro lépe synchronizované efekty).

Pěknou vychytávkou je oddělení Filteru od Sweep efektoru, takže bude možno používat zároveň efekt a filter. Vzhledem ke svým dalším funkcím podobným s DJM-900NXs2 od Pioneeru jeX1800 Prime zcela evidentně připraven býti zdatným konkurentem.

Denon DJ X1800 Prime Mixer

SC5000 Prime přehrávač

Přehrávač, který jako první z celé produktové řady Prime před pár týdny unikl na veřejnost. Pokud jste si vždy přáli, aby se našel někdo, kdo by se snad mohl pokusit sesadit Pioneer z pomyslného trůnu, vaše přání bylo vyslyšeno. Na oficiálních stránkách Denonu totiž u tohoto kousku svítí cenovka $1899, což je přibližně o $300 méně, než za kolik pořídíte CDJ-2000NXS2.

S posledně zmiňovaným má také mnoho podobných funkcí, ovšem SC5000 Prime disponuje tzv. “dvěma vrstvami”. To znamená, že na jednom z těchto přehrávačů můžete zároveň přehrávat dva tracky. Na zadní straně přehrávače je pár cinchů navíc, každá z “vrstev” má tak samostatný výstup. Přehrávač také disponuje 7 palcovým dotykovým displejem a v blízké budoucnosti má být také přidána kompatibilita s Traktorem a Seratem.

Denon DJ SC5000 Media Player Prime Angle Shot

VL12 gramofon

Posledním kusem z produktové řady Prime je nový VL12 gramofon s přímým pohonem, celokovovou konstrukcí, nožičkami eliminujícími nežádoucí vibrace a pitchem, u kterého lze nastavit jeho rozpětí. VL12 má údajně také nejvyšší točivý moment ze všech gramofonů na trhu a zajímavou vychytávkou je RGB podsvětlení celého kotouče.

V12 Prime Turntable

Bonus: software Engine Prime

Závěrem ještě jedna poslední novinka od Denonu – znovuzrození hudebního softwaru Engine pod novým názvem Engine Prime. Jedná se o knihovnu a analyzační systém, který je rovněž obsaženen na přehrávačích SC5000, přijímá však import také ze Serata či iTunes. Soubory jsou analyzovány, systém jim přiřadí beat gridy a tóninu, vytvoří trojbarevnou waveform, a to vše může být posléze vyexportováno na SD/USB. Zkrátka další ze zbraní, se kterou Denon tentokrát vyrukoval proti Pioneeru a jejich Rekordboxu.

Níže ještě naleznete odkaz na video představující přehrávače SC5000. My v redakci jsme z novinek Denonu maximálně nadšení a doufáme, že Denonu se tento svěží závan mezi DJ hardware podaří udržet minimálně jako stálý vánek.

Zdroj: djtechtools.com
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.