Google GoodFest

‘Good Fest’ aneb Google vstupuje do světa festivalů

Live streamování hudebních festivalů se těší čím dál tím větší oblibě a konkurence začíná být velká. Jak na to šel tentokrát Google?

Apple má svůj “Apple Music Festival”, který streamuje i na Apple Music. Tidal to zase řeší spolupráci s “Made in America” festivalem. Takže se zdá, že je jen otázkou času, kdy začnou festivaly streamovat i velikáni jako Spotify, Soundcloud nebo Pandora. Ty ale nečekaně předběhl Google, který zároveň s nově ohlášeným festivalem “Good Fest” začne streamovat živá vystoupení.

Google v roli charity

Google tímto krokem nejen vstoupil do branže pořádání festivalů a streamování živých vystoupení, ale zároveň i charitativních akcí. Good Fest totiž bude peníze z prodaných lístků a online donatů posílat na dobročinné účely. Tyto festivaly budou živě streamovány na YouTube a Google je popisuje jako “jediné svého druhu pro dobrý účel”. Na prvním Good Festu budou hostovat Glass Animals a odehraje se 29.listopadu v BAM Cafe v New York City. Další show jsou již naplánovány ve městech New Orleans (9.prosinec) a Seattle (12.prosinec). U posledních dvou bude teprve datum oznámeno, ale budou se odehrávat v San Francisku a Los Angeles.

Nejlepší na konec

Nejen že se budou všechny Good Fest eventy streamovat na YouTube a nejspíše i Facebooku, ale jako největší překvapení si Google připravil to, že se budou celé tyto eventy nahrávat a později budou přístupné na VR headsetech Daydream. Pokud ještě nikdo neslyšel o headsetu Daydream, tak vězte že je to nový projekt Googlu, který využívá k projekci nové smartphony Pixel a Pixel XL.

Google nazval Good Fest jako “oslavou pokroku, pozitivity a síly lidí k tomu, aby tlačili svět stále kupředu”. Hudební akce a filantropie jdou už dlouhou dobu ruku v ruce, což Google tímto krokem posunul ještě o hodně dále.

zdroj: fortune.com
Alex Key

VJ / Visual Maker / Tech Guru / Motion Designer / Papercut survivor

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.