D'n'Bulletin

D’n’Bulletin – únor 2018

Přejí všem hezký a mrazivý den a vítám vás u pořádně promrzlého únorového dílu.
Můžu slíbit, že únorový D’n’Bulletin obsahuje snad skoro všechno a je nabitý až po strop. Ze začátku se zahřejeme na duší nějakými těmi liquidy od producentů o kterých jste asi ještě neslyšeli. Poté budeme přecházet do stále tvrdších a tvrdších beatů jež rozpálí tyhle mrazivé dny.

Ji Ben Gong – Music Is Everything LP

Z daleké západní Francie z města Bordeaux k nám doputovalo toto famózní  Music Is Everything LP. Již 43 letý producent luxusních soulful jazzových zlomených beatů nám posílá 10 tracků do zimní nepohody. Trubky, housle a saxofony a mnoho dalších nástrojů je obaleno v oldschoolovém soundu s nádechem štěstí a pohody. Hodně zdraví také posíláme jeho mamince, kterou sužuje  špatný zdravotní stav.

 

Monika – To The Light EP

Nenechte se zmást údajně se nejedná o producentku ale o producenta. Maxwell ‘Monika’ Sweeney žijící na Novém Zélandu, zdobí tamější drobnou DnB scénu, která je spíše teprve u svého zrodu.  Velký fanoušek Hospital Records tak vydává toto EP na labelu Soulvent Records, čímž se zařadil do týmu se jmény jako Pola & Bryson, NCT, GLXY či slovenskou Changing Faces. Jeho EP obsahuje 3 harmonické liquídky a jeden halftajmík. Za zmínku také stojí, že se věnuje i podobně poklidným housíkům pod jménem Jesse Bullitt.



 

Xtrah – New Perspective EP

Zkušený londýnský producent Xtrah vydává na svém labelu Cyberfunk EP New Perspective, kde nás čeká 5 tracků. Po poslechu vám dojde, že jsme se přesunuli od liquidů někam jinam. A to konkrétně do zamrzle pustiny s lehkým zimním vánkem, který tak neskutečně řeže do tváře. Brutální basová linka vás snadno uvede do nové perspektivy.

 

L Plus – The Race/You Dont

Hop na Slovensko, kde v poslední době vyplouvají na povrch kontakty s mafií, a kde taky vzniká kvalitní DnB. Martin Jaňák, již štamgast u Technique Recordings posílá do světa dvojici pořádně nabombených tracků.

Maztek & Aeph – The Dirt/Trajectory

Jedná se o první počin nového labelu 0101 Music jehož zakladatelem je Maztek. Tento label založený v lednu má za cíl nedržet se trendů a nějakých standartů a ponechat hudbu svobodnou plnou kreativity a originálního myšlení. Tyto dva tracky mají být jakýmsi návratem do starých časů. Oba dva pánové Maztek & Aeph tak z Itálie posílají staronový čerstvý vítr, který má upozornit na svobodu tvoření, a že hudba by neměla sloužit jako modní doplněk, ale měla by být součástí duše člověka.

NickBee & Cod3x & The Clamps – Let’s Bring Them Hell / Eclipse

Aby těch nových labelů nebylo málo tak se koukneme na Axon Records. Ten od roku 2017, kdy byl založen, patři ukrajinskému NickBee. Mladý 26letý  producent tak spojil Ukrajinu,Rusko a Francii, aby se zrodila tato double dávka neura, která jistojistě nebude chybět v playlistech všech neuro setů.

Rido & Counterstrike – Remixes

Pro další nálož nepojedeme daleko stačí se jen podívat z okna a díváte se na zemi kde vznikly tyto 3 šílenosti, které mají na svědomí kluci z Hoofbeats Computerartist a Qo, ke kterým se přidali Counterstrike a Rido. Ridův pumpující sound, těžký a nebezpečný zvuk z dílen Counterstrike a VIP verze kovového pomalého pochodu masy nabroušených beatů – to vše v tomto mocném balíku!

 

Ostatní zajímavé release
Opravdu se nevyplatí vynechat tuto část. Nejzajímavější tracky narozené v měsíci únor přímo pod vaším nosem! Tímto playlistem se s vámi jako obvykle loučím a uvidíme se zase na jaře v teplejším konci měsíce března, i když u toho počasí člověk nikdy neví. 🙂

Photo by: unisci24.com

Radek Hrubý

Blogger / DnB  enthusiastic

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.