SwingIt!

SwingIt!: Párty doporučení na prosinec

Rozhovor s kapelou Mydy Rabycad, který jsme publikovali v minulém článku z rubriky SwingIt!, zaznamenal velký ohlas, což nás samozřejmě těší. Kapela vydala očekávaný album M.Y.D.Y. a zatím to vypadá, že s ním sklidí obrovský úspěch. Pokud vás jejich tvorba zaujala, rozhodně si nenechte ujít některý z jejich nadcházejících koncertů, 14. 12. budou například v Berouně (termíny dalších vystoupení naleznete zde).

Ale co další zajímavé koncerty a párty v rytmu swingu? Blíží se Vánoce a Silvestr a proto jsme se v dnešním čísle rozhodli nabídnout vám přehled zajímavých akcí, na kterých byste rozhodně neměli chybět, pokud vám v žilách koluje swingová krev. Do výběru jsme kromě electroswingových párty zařadili i několik swingových koncertů a dalších souvisejících eventů. Akustický big band má totiž stále svoje kouzlo a je fajn připomenout si jazzové kořeny žánru.

Vezmeme to hezky chronologicky…..

Již dnes (2. 12. ) se milovníci electro swingu ze Zlína a okolí můžou ve Flipu těšit na unikátní projekt Universal Swing Brothers kombinující elektronickou hudbu s živými nástroji a vokály. Očekávat tedy můžete swingové melodie spestřené housem, minimal technem, breakbeatem, drum and bassem nebo balkánskými rytmy. Formace má za sebou celou řadu úspěšných vystoupení a vypadá to na celkem zajímavý event. Více info tady.

Pokud to máte do Zlína daleko, nemusíte zoufat. V legendární Werichově vile se dnes koná „slavnostní tančírna“ pod názvem Swing na Kampě. Zahrají Prague Rhytm Kings, známý pražský hot jazz band, doplní je DJ Mackie Messer se saxofonistou Hadashem, kabaretní hvězda Yazz a nebude chybět ani klavírní doprovod. Vstupenky mizí rychle a proto neváhejte a mrkněte sem.

Na Moravě také nebude mrtvo a již 7. 12. se brněnské Boby Centrum rozezní v rytmech swingu v podání Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers, kteří budou doprovázet pěveckou divu Magdalenu Koženou. Lístky k prodeji zde.

Pro všechny ty, kteří na párty nepostávají celý čas jenom u baru a mají ambice stát se  králi/královnami tanečních parketů se ve dnech 8. 12.10. 12. 2017 koná Prague Swing Xmas Festival. Tento mezinárodní taneční festival letos do Prahy přiveze hned několik swingových instruktorů z celého světa, živou hudbu a uvolněnou vánoční atmosféru. Festival se bude konat po celé Praze, kromě EuroDanceCentre budou lekce probíhat také v Lucerna Galerie nebo v Cafe Liberal. Podrobné informace k celé akci najdete tady.

Ve stejný den, jako začíná zmíněný Prague Swing Festival, se v pražském Districtu X koná Electro Swing Night, na které vás roztančí DJové z Radia 1 známí jako The Prague Swingmasters, DJ Captain Swing a také nejstarší aktivní DJ v ČR pan Karel Ctibor (ročník 1934!). To by mohlo být rozhodně zajímavé. Odkaz na FB událost zde.

Pokud by vám to náhodou nestačilo a chtěli byste si zapařit i následující den, tak hned 9. 12. je pro vás v Roxy připravena elegantní a velkolepá Electro Swing Fever, za kterou stojí Electro Swing Bohemia. Těšit se můžete na kvalitní lineup v podobě slovenské skupiny White Melon, rakouského DJe Troy Savoy a také dvorní DJe Electro Swingu Bohemia, Dr. Zeppelina a Swing Garden. Celou akci bude navíc doprovázet akrobatická show, vizuální projekce a taneční workshop od Step the Hell Cat. Více info k akci a odkaz na prodej lístků máte zde.

Kdybyste se v polovině prosince náhodou ocitli v Bratislavě a nevěděli, jak se tam pořádně zabavit, doporučujeme navštívit oblíbený klub KC Dunaj, kde vystoupí hoši z Electro Swing Bohemia, Dr. Zeppelin a Swing Garden. Pokud je tedy nestihnete v Roxy, můžete si udělat reparát v Bratislavě. Kromě nich se vám představí francouzský electro swingový producent a live performer DJ Swing Bot, který vystoupí společně se saxofonistou Martinem Scheranem. Za 5 Euro celkem slušné meníčko, co myslíte? Pokud vás akce zaujala, mrkněte sem.

Předvánoční stres z nakupování dárků, zdobení stromků, věšení ozdob a otravného úklidu je nebezpečná věc. Bude proto lepší na chvíli vypnout a k tomu už dlouhá léta slouží pražský Cross. Electro swing v Crossu? To jako vážně? Světe div se, ale je to tak. Nebude to však žádná tančírna pro důchodce! Hudbu budou mít na starosti Universal Swing Brothers, kteří se v průběhu večera přesunou z electroswingu až do drum and bassu. Zazní prý i tracky z jejich připravovaného EP. Kromě nich se můžete těšit také na legendy pražské klubové scény DJe FrikyhoDJe Gadjo.cz. Další informace tady.

A když bude po Vánocích a nebudete vědět, jak a kde oslavit Nový rok, mám pro vás jeden tip. Udělejte si výlet do Brna. Nejenom, že oproti Praze ušetříte na pití, ale také si budete moct vychutnat snad nejlepší ozvučení v celé republice. SONO Music Club je úžasný koncertní prostor, který bude na Silvestra hostit akci Electro Swing Silvestr, který se bude konat pod taktovkou Electro Swing Bohemia. V Brně kromě live bandu White Melon vystoupí legendy české electro swingové scény DJ Papa Django a Swing Thing. Podpoří je Max W. a DJ Swing Garden. Máte zájem? Mrkněte sem.

Nuže, vypadá to, že v prosinci nebude o tančení nouze, užijte si to a dejte nám vědět, pokud se na některou z doporučených akcí vypravíte.

Zdroj fotky: www.bn1magazine.co.uk

Synclair

DJ / Project & Event manager / Moderátor

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.