SwingIt!

SwingIt!: Je libo electro swingový festival? Swingamajig se blíží!

Electro swing je většinou vnímaný pouze jako doplněk široké palety subžánrů elektronické hudby. Jednou za čas se v klubech organizují tematické electro swingové akce, sporadicky se také objeví větší koncert známého electro swingového interpreta a na letních festivalech můžete narazit na stage, který je věnován právě tomuto retro žánru (například  Beats for Love).

Ale celý electro swingový festival? O tom jste pravděpodobně ještě neslyšeli. A on přesto existuje! Jmenuje se Swingamajig a od roku 2013 se každoročně pořádá v anglickém Birminghamu. Za celou myšlenkou stojí formace The Electric Swing Circus, jedno z nejvýraznějších britských electro swingových seskupení vystupující na festivalech po celém světě. Festival navazuje na úspěšnou sérii tematických párty nazvaných Hot Club de Swing a posouvá celou myšlenku ještě dál.

Tento jednodenní festival zaujme už na první pohled svou originální filozofií založenou na pestrosti a svobodě. Dle slov organizátorů „různorodý line up Swingamajigu reflektuje kulturní tavící kotel města samotného, od gypsy jazzu k balkánskému beatu, od jungle DJů po tropické rytmy a zdravé porce tradičního electro swingu. Bez ohledu na žánr jsou všechna vystoupení, které na Swingamajigu uvidíte, fenomenálně živé a taneční.“

Kolem festivalu se již vytvořila specifická retro-swingovo-punkovo-hipstersko-elektronická atmosféra. Tu kromě účinkujících interpretů a pestrého doprovodného programu dotváří také samotní návštěvníci se svými nevšedními outfity a industriální prostory, ve kterých se akce koná.

Line up na letošní ročník ještě není kompletní, ale z potvrzených účinkujících se můžeme těšit na Slamboree, Oh My God! Its The Church, King Pleasure and the Biscuit Boys, Jim Wynn Swing Orchestra, Hong Kong Ping Pong a chybět nesmí také samotní „kurátoři“ celé akce, Electric Swing Circus.

Kromě bohatého hudebního programu se návštěvníci můžou těšit na taneční workshopy, vzdušnou akrobacii, spousty jídla a pití a mohutnou afterparty.

Pro tuzemské milovníky electro swingu máme navíc dobrou zprávu! Lístky stojí totiž pouhých 30 liber, což je velmi dobrá cena i na české poměry. Takže si zapište do diáře: 6. května 2018, Birmingham, UK.

Více info a prodej lístků: http://swingamajig.co.uk

 

Zdroj foto: birminghamfestivals.com
Synclair

DJ / Project & Event manager / Moderátor

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.