Tiga

Tiga odhalil temná zákoutí DJingu

I DJům se stává, že se jim set nepovede. Jenže o tom se nikde nedozvíte.

Tiga, rodák z kanadského Montrealu, je ve své domovině známým průkopníkem undergroundového soundu a je považován za praotce tamní undergroundové scény. Nikdy se netajil svým filozofickým smýšlením, které v něm probudily jeho dřívější cesty po Indii, zejména do hudebnímu publiku dobře známé oblasti Goa. Nedávno tento Kanaďan na svůj Instagramový profil přidal velmi hluboký a silný příspěvek.

Srdečný příspěvek doprovázený vážnou fotografií totiž odhlauje odvrácenou stranu DJingu, o které se nikde nedozvíte. Současná doba si po DJs žádá, aby ukazovali svým fanouškům jen to nejlepší. Jak jsou skvělí, jak skvěle zahráli, jak měli plný parket a jak si to neuvěřitelně užili. Tigův příspěvěk jemně naznačuje, jak se tento podvodný a zdánlivý životní styl může projevit při živých setech. Jeho příspěvek je v podstatě zpovědí, kterou však ne každý dokáže učinit.

Tiga napsal svůj příspěvek po tom, co odehrál, podle svých slov podprůměrný, set v Římě a celý příspěvek zakončil zprávou: “Takže promiň, Říme. Miluju tě, ale dneska jsem to prostě nerozsekal. S láskou t.”

Za jeho otevřenost se Tigovi dostalo neskutečné podpory, a to jak od fanoušků, tak od DJských kolegů, jmenovitě např. od Erica Prydze nebo Dubfire. Skutečnost, že se Tiga bez skrupulí rozhodl vrhnout světlo do těchto temných zákoutí, ukazuje jeho skutečnou a nefalšovanou lásku k hudbě a jeho fanouškům. A za to mu patří velký obdiv a respekt.

Here’s something nobody talks about; how about when you DONT kill it. How about when you are what is actually wrong with the party. Your programming is lazy, your decisions are Ill-informed, you vacillate between confidence and cluelessness. Your records sound slow. You can’t maintain a connection. The center cannot hold. You summon up arrogance to bolster your position. THEY obviously don’t get it. Those “people” out there. That unknowing primitive mass doesn’t understand the levels: that I’m a tortured post-trance, deep-funk acid-tinged anti-techouse futurist pop-laced groove martyr and that even when my effort is minimal and my energy is anemic and my playlists are best compared to outsider art and my grasp of the situation is utterly compromised by my self-absorption—- they should still bow down to my REPUTATION and go crazy and scream and clap. But no. There are nights when they know something you don’t. And just like that, for a few hours, the magic is gone. And that’s ok- makes it all the more magical when it reappears in another city, on another night. So yeah, sorry Rome. I love you but I just didn’t kill it tonight. Love t

Příspěvek sdílený Tiga (@tiga),


Zdroj: edmtunes.com
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.