EDC

EDC Las Vegas – 400 záchranek, 30 zatčení, 1 smrt

Minulý víkend proběhl v Las Vegas obrovský festival EDC – Electric Daisy Carnival. Na první noc dorazilo ohromných 136 000 lidí a mělo to své výsledky.

EDC Las Vegas

Areál Motor Speedway v Las Vegas se minulý víkend proměnil v dějiště jednoho z nejlepších festivalů a zároveň největšího festivalu v celé zemi – EDC Las Vegas. Myslíme tím v kategorii akcí s trváním jednoho víkendu. Na první noc této události dorazilo neuvěřitelných 136 tisíc lidí. Pro vaši představu, na festival Coachella dorazilo 125 000 a to za celý jeden víkend.

EDC je rozhodně zážitek na celý život, ale ani zde se to neobejde bez různých problémů. Za první noc bylo zaznamenáno 443 zásahů rychlé záchranné služby, z čehož celkem 6 osob bylo odvezeno do nemocnice, dalších 29 osob bylo zatčeno za šíření omamných látek a 118 lidí bylo vykázáno z festivalu.

Návštěvníci festivalu byli také vyzváni, aby hlásili jakoukoliv podezřelou aktivitu. Převážně díky nedávné aktivitě ISIS, který se na “strip” v Las Vegas zaměřil ve svém novém “propagačním” videu. Dle všeho se ale nakonec celý festival obešel bez jakýchkoliv výhrůžek nebo podezřelých činů.

Statisticky? Minimální problémy

Statisticky řečeno, EDC proběhlo bez větších komplikací. Vzhledem k masivní návštěvnosti celého festivalu se počet případů, kde byli potřeba zdravotníci blíží sotva k 0,5%. Počet zatčení a vykázání z festivalu tvoří poté ani ne 1%.

Jedna černá tečka se ovšem na celém festivalu přeci jen uchytila výrazněji než cokoliv jiného.
V sobotu 17. června v 7:41 místního času byl prohlášen za mrtvého Michael Adam Morse, který návštěvu EDC ve svých 34 letech nepřežil.
Dle všeho Morsův organismus podlehl brutální tělesné teplotě 43,1 °C, která mu nad sobotním ránem vyvolala křeče. Zdravotníci nestihli dostat Michaela do nemocnice včas a nyní se čeká na oficiální vyjádření ohledně příčiny smrti a následně i na výsledky toxikologie, které mohou vyjít na povrch až za dobu dvou měsíců.

Michaelovi příbuzní zatím věří tomu, že jednou z příčin smrti mohl být nedostatek vody v areálu a obrovské fronty na jakýkoliv přísun vody. Důležitou skutečností zůstává také to, že přes daný víkend se v lokalitě vyšplhaly teploty až ke 47 °C.

zdroj: dancingastronaut.com
ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.