Coca-Cola

Coca-Cola vydala nové etikety s festivalovými náramky

Nikdo nedělá takové kousky s etiketami jako Coca-Cola, ať už to jsou láhve se jmény nebo “vánoční” edice s mašličkou. Tentokrát se ale opravdu překonali.

Popularita hudebních festivalů stále stoupá, a to po celém světě. Jak toho marketingově skvěle využít při prodeji? Přidat šanci ke svému produktu vyhrát lístek na jeden z vybraných festivalů!

Marketingový tým rumunské pobočky Coca-Coly to ale pojal opravdu chytře a vkusně. Udělali novou edici “festivalových láhví”, na jejichž etiketách jsou odtrhnutelné proužky ve stylu festivalových náramků. Každá festivalová láhev má šanci vyhrát vstup na jeden z festivalů. Nejvíce tahá lidi možnost vyhrát vstup na samotný Untold Festival, na kterém tento rok budou hvězdy jako Afroajck, Armin van Buuren, Hardwell, Steve Aoki a mnoho mnoho dalších. Untold byl také v roce 2015 označen za nejlepší hlavní festival sezóny v prestižním European Festival Awards.

Samozřejmě není možné, aby vyhrála každá láhev, ale stalo se něco, s čím asi málokdo počítal. Mezi rumunskou mládeží se totiž tyhle festivalové náramky staly trendem a nosí je, i když nebyly výherní. Popravdě ani není divu, všech 8 designů od McCann Bucharest je opravdu dost povedených.

Coca-Cola díky této kampani ohlásila v Rumunsku 11% nárůst prodeje, což je u takhle zaběhlé značky opravdu pozoruhodné.
Bohužel pro nás i zbytek Evropy, tahle originální kampaň zatím běží jen v Rumunsku. S tak velkým nárůstem v prodeji se možná (a snad) zapojí i marketingové týmy v ostatních státech.

zdroj: adweek.com
Alex Key

VJ / Visual Maker / Tech Guru / Motion Designer / Papercut survivor

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.