Sonos a IKEA představují rámeček s reproduktorem

Sonos a IKEA představily v pořadí třetí produkt série WiFi reproduktorů Symfonisk. Po originálních designových reproduktorech integrovaných do formy poličky a lampy, které byly na trh uvedeny již v roce 2019 teď obě společnosti přichází s rámečkem.

Minimalismus v hlavní roli

Nový WiFi reproduktor v rámečku se dobře začlení do domácností, kde je například problém s místem. Reproduktor se bude prodávat v černé nebo bílé verzi společně s vyměnitelnými předními stranami, které budou mít různé grafiky. Těch by na začátku prodeje mělo být k dispozici okolo patnácti variant.

“Prostorově úsporný reproduktor v rámu obrazu může viset samostatně na stěně jako poutavý umělecký kousek nebo může být kombinován s jinými uměleckými díly na stěně. Uživatel ho může položit na polici, na podlahu, či prostě opřít o zeď,” shrnuje novinku Stjepan Begic, produktový vývojář společnosti IKEA.

K rámečku se připojíte přes WiFi a bude ho možné používat buď jako jediný zdroj zvuku v místnosti a nebo jej propojit s produkty stejné řady či dalšími produkty z rodiny Sonos. Stejně jako předchozí produkty řady Symfonisk bude i tento podporovat přehrávání z přibližně stovky streamovacích služeb. Jak je u IKEA zvykem, jde o propojení funkčnosti s velice příznivou cenou. Co se týká prvků chytré domácnosti a konkrétně multiroom audia, troufám si říct, že švédský nábytkářský gigant nabízí nejdostupnější řešení na trhu.

Sonos díky partnerství s IKEA stále žije. Společnost je stále ztrátová, nicméně prodej chytrých reproduktorů v takřka 300 obchodech IKEA po celém světě přináší společnosti velice zajímavý a stabilní zdroj příjmů. Jen za minulý rok se výnosy společnosti v kategorii “jiné”, která označuje právě produkty Symfonisk navýšily o 221 %. Proto společnost plánuje spolupráci ještě více prohloubit.

SONOS

Naše dlouhodobá spolupráce s IKEA nadále přináší nové nápady, které přináší skvělé zážitky z poslechu do domácností po celém světě. Těšíme se, že v budoucnu představíme zákazníkům další jedinečné produkty,” uvedla Sara Morris, produktová ředitelka Sonos

IKEA + Sonos = atraktivní cena 

Od 15. července 2021 bude možné novinku zakoupit v obchodních domech IKEA a na webu za 5 000 korun. Prodej odstrtuje v Evropě a Severní Americe, další regiony si budou muset na novinku kvůli obrovskému zájmu ještě chvíli počkat.

Věděli jste také například o tom, že v minulosti existovala extáze ve formě tablet IKEA?

 

Adam S.

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.