20 let

Toto je 5 tracků, které letos oslaví 20 let od vydání

Nedávno jsme vám psali o tracku “Kernkraft 400“, který oslavil 20 let od svého vydání. Ten však není jediný, protože rok 1999 byl velmi výživný, co se týče legendárních tanečních skladeb. Připomeňme si několik z nich.

Darude – Sandstorm

Legendární Sandstorm byl vypuštěn do světa dne 26. října 1999. Díky všemožným memes je však stále aktuální. Mimochodem, nevíte někdo, jak se jmenuje track v tomto videu?

ATB – 9 PM (Till I Come)

I tato skladba letos oslaví 20 let, konkrétně v červnu. Věděli jste, že jeho legendární melodie vznikla vlastně omylem? ATB tvrdí, že měla znít původně úplně jinak, ale jeho klávesy si dělaly, co chtěly. Možná naopak přesně věděly, co dělají.

Mr. Oizo – Flat Beat

Flat Beat má už své dvacetiny za sebou, oslavil je 22. března. Pokud vám název nic neříká, poznáte track hned po jeho prvních tónech. Pokud nepoznáte track, určitě jste se už setkali s Flat Ericem, plyšovou hvězdou videa, které track dostalo až na první příčku ve Velké Británii!

Armand van Helden – You Don’t Know Me

Máme tu další britskou hitparádovou jedničku. Tentokrát z 25. ledna 1999. Hlavní melodie však pochází z mnohem staršího tracku “Dance With You” od Carrie Lucas.

The Chemical Brothers – Hey Boy Hey Girl

Tento track zní pořád tak svěže, že se opravdu nezdá, že 31. května oslaví 20 let od vydání. Díky tomu, že se v různých obměnách pořád používá v setech, ho zná i generace, která je mladší než song samotný.

Hlavkus
  1. DJ / Podcaster / Blogger

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.