V USA se chystá Our Music Festival, první festival fungující na blockchainu

Píše se rok 2018 a spotřebitelé si nyní mohou nakupovat domy, umění a různé výrobky prostřednictvím kryptoměny (typ digitální měny či elektronických peněz). Tak proč by se měly vstupenky na hudební festivaly v něčem lišit?

Takhle nějak to vidí americký DJ a producent 3LAU, což ho nakonec vedlo k tomu, aby se spojil s festivalovým promotérem Prime Social Group a zábavním studiem SingularDTV, aby založili první hudební festival fungující pomocí technologií blockchainu a kryptoměn. Festival dostal název Our Music Festival neboli OMF a bude se konat 20. října v Civic Center PlazaSan Franciscu.

Na festivalu OMF se mohou návštěvníci získávat kryptoměnu (OMF Tokens) zapojením se do festivalových aktivit. Tato jim posléze umožňuje nákup vstupenek, VIP výhody, exkluzivní přístup, nákup merche, zisk různých slev a dalších věcí na budoucích OMF festivalech a partnerských akcích. Díky tomu, že fanoušci mají možnost budovat vlastní ekosystém festivalu prostřednictvím svých nákupů, organizátoři festivalu jim dávají moc zpět do jejich rukou. Nyní festival zveřejnil svůj debutový lineup, kterému vévodí Zedd jako hlavní headliner a následují jej jména jako 3LAU, Big Sean, Matt & Kim a Charlotte Lawrence. Zatímco se lineup nepřekvapivě opírá o elektronickou hudbu, první iterace OMF dává fanouškům všech žánrů něco, kde si každý příjde na své. Což naznačuje široký výběr různých žánrů v budoucích vydáních nově vzniklého festivalu.

Our Music Festival

Zdroj: dancingastronaut.com

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.