CamelPhat

2017? Rok ve znamení CamelPhat!

CamelPhat byl ze začátku jen jedním z mnoha projektů dvojice Whelan a Di Scala. Postupem času se stal však hlavní náplní jejich kariéry a letošní rok dokázal, že šlo o správné rozhodnutí!

Pánové totiž za letošní rok stihli nespočet singlů, remixů a EP. No a s většinou z nich měli neuvěřitelné úspěchy. Track “Hangin Out with Charlie” se v dubnu vyhoupl na celkové první místo na Beatportu a udržel se tam celé dva měsíce v kuse! Ani ne měsíc po pádu z vrcholu se tam dostali s megahitem “Cola”, o kterém si ještě později povíme. Celé to završil track “Drop It”, který k výsledkům přidal ještě další měsíc a půl na nejvyšší příčce. Když k tomu přidáme několik tracků, které dosáhly top 10 nebo top 20, není divu, že se CamelPhat stali jednoznačně nejprodávanějšími interprety roku 2017 na Beatportu! “Cola” a “Charlie” jsou celkově nejprodávanějšími tracky za letošní rok, ale tím úspěch záhadné dvojice zdaleka nekončí.

Vraťme se k tracku “Cola”, se kterým už většina z vás měla tu čest. Kolaborace s Eldrebrookem vyšla na Defected Records a první úspěchy zaznamenal právě na Beatportu. To přineslo tracku velkou pozornost a stal se největším hitem letošního léta na Ibize. Podle statistik se tam letos jednalo o nejvíce shazamovaný track. Na podzim se skladby začly chytat i rádiové stanice, zejména v jejich rodné Británii. “Cola” se tam tak stala i mainstreamovým hitem a dodnes se drží v Top 20 singlové hitparády. Postupně se tak dostává i k mainstreamovým fanouškům ve zbytku světa.

Tyto úspěchy nezůstaly bez povšimnutí a jako pomylsnou třešničku za jeho vítězným tažením byla skladba “Cola” nominována na Grammy za nejlepší taneční skladbu roku! CamelPhat prostě letos vyhráli co se dalo a můžeme se jen těšit, co u nich přinese rok 2018.

Pokud si chcete jejich největší letošní pecky připomenout, nebo naopak objevit ty, které vám unikly, zaposlouchejte se do playlistu níže!

 

Hlavkus
  1. DJ / Podcaster / Blogger

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.