Kamil Rudolf

Kamil Rudolf, zakladatel Beats for Love, hostem Lukáše Horkého

Za OneZoo Music jsem se dne 28. 2. 2023 zúčastnila frýdecko-místecké besedy Host Lukáše Horkého. Hostem byl Kamil Rudolf, majitel klubu Stoun a zakladatel a ředitel vyhlášeného a největšího open air festivalu ve střední Evropě Beats For Love (B4L).

Na úvod musím říci, že to byla opravdu velmi dobře strávená hodina a také i velmi poučná. A co, že jsme se vlastně dozvěděli? Mnozí z vás znáte Kamila Rudolfa z promo videí, kde Vás zve každý rok na festival B4L. Ale už mnohdy netušíte, jak to vlastně vzniklo a kdo a kým, vlastně Kamil Rudolf je.

Prvně musím všechny, kdo si myslí, že je to někdo namyšlený, či bohatý egoista, který se baví jen v prestižní společnosti, vyvést z omylu. Je naprosto normálním člověkem z masa a kostí, kterého pokud potkáte někde ve městě, tak Vás ani nenapadne, že je to někdo, kdo stojí za vznikem tak skvělého festivalu, jakým je B4L.

Když se ho Lukáš Horký, který vedl tuto besedu, ptal na jeho začátky, tak na otázku, kdy poprvé nachystal nějaký event, odpověděl:

“Nooo, to je už hodně dávno, ale první za co mi i zaplatili byl sraz ze základky.”

Následně padly obligátní dotazy, jako co vlastně studoval a kým chtěl být. Vystudoval informatiku a po střední škole v ní pokračoval i na VŠB v Ostravě. Jenže informatika jej úplně nenaplňovala, a tak školu opustil a šel místo vojny na civilní službu. Shodou okolností si jako místo pro svou civilní službu mohl zvolit frýdecko–místeckém hudební klubu Stoun. Po absolvování civilní služby tehdejší majitel David Fiala nabídl Kamilovi Rudolfovi možnost klub převzít. Kamil neváhal, klub převzal a vlastní jej doteď.

Pak postupně vzpomínal na své pořadatelské začátky, nad kterými jsme se zasmáli, když například udělal akci s Tata Bojs a prodělal 25.000,- Kč. Což tou dobou nebyly malé peníze. Následovalo přiblížení Stounu jako mlultižánrového klubu nebo i doby devadesátek, za které upřímně děkoval, že to byla skvělá doba na eventy a celkově i na to, že se lidé bavili jinak. Rozebíral se i rozdíl v dobách, kdy nebyly sociální sítě a jak moc dnes tyto sítě ovlivňuji chování lidí a návštěvnost eventů jako takových. Konstatovalo se, že dnes zaujmout mládež není jednoduché a musí se neustále eventy přizpůsobovat novým trendům.

No a pak padla otázka na ten B4L. Nápad tohoto festivalu se dá datovat někam do let 2011-2012, kdy si myšlenku festivalu vyzkoušeli nejprve na malých akcích ve Frýdku- Místku –  Falcone fest na Sokolíku a pak pomoc se Sweetsen Festem Petra Korče. Nakonec se dostali k tomu, že s pomocí dlouholetého kamaráda Petra Koudely zorganizovali v roce 2013 první ročník tohoto dnes věhlasného festivalu elektronické hudby v České republice.

V souvislsoti s B4L zajímavostí je, že základní tým B4L tvoří 4 lidé, kteří tvoří partu nadšenců se srdcem na pravém místě. Za těch 10 let však vyrostli ve velké profíky, které postupně doplnili další a dnes základ činí cca 15 lidí, v době festivalu až 30 a následně v areálu a se vším okolo až 4000 lidí. Tito lidé nám každý rok přináší velmi dobře organizovaný festival, který dnes můžeme považovat za špičku mezi festivaly elektronické hudby.

Kamil Rudolf také vysvětlil, že není jednoduché sem dostat vždy hvězdy velkého formátu a je to velmi obtížná a složitá práce, která vyžaduje velkou dávku štěstí a umění vyjednávat.

Na závěr se účastníci besedy ptali na mnoho všetečných otázek a Kamil ochotně a někdy i s vtipem odpovídal. Osobně mohu říci, že tato beseda byla velmi poučná a zajímavá, jelikož jsme se dozvěděli mnoho perliček a zajímavostí ze zákulisí eventů jako takových. Za DJ komunitu a věřím, že i za vás všechny, jsme velice vděčni, že je tento festival právě u nás v Ostravě a neustále roste.

Pokud jste dočetli až sem, tak děkuji za pozornost a budeme se snažit zase přinést podobné zajímavosti ze světa hudby i jejího zákulisí.

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.