Desperados

Desperados DJ No. 1 – natoč videoset a vyhraj hraní na Ibize

Skvělá příležitost pro všechny DJs zahrát si na vyhlášeném party ostrově Ibiza – to je soutěž Desperados DJ No. 1, kterou pořádá televize ÓČKO ve spolupráci s Desperados a DJ školou Ibiza Blau Music. Ambasadorkou soutěže je Bláža, legendární reportérka televize ÓČKO, a pokud vás zajímají detaily o téhle soutěži, tak jsme ji pro vás trochu vyzpovídali!

 

Ahoj Veru! Léto se blíží a k tomu neodmyslitelně patří letní festivaly doma i v zahraničí. Kolik se jich letos chystáš navštívit?

Ahoj Honzo, popravdě, radši to ani nepočítám a doufám, že tohle léto přežiju  🙂 V pátek odstartuju šňůru festivalů roku 2022 v Ostravě na Beats for Love, kam jedu natáčet rozhovor s Lost Frequencies, Alanem Walkerem a dalšími DJs. Týden na to nevynechám vystoupení techno krále Carla Coxe v Praze a hned den poté jedeme natáčet reportáže na Zrče Festival do Chorvatska. Na konci léta mě čeká natáčení na Ibize.

 

Ty se veřejně netajíš tím, že jedna z tvých nejoblíbenějších party destinací, ne-li ta vůbec nejoblíbenější ze všech, je právě španělský ostrov Ibiza. Co tě na něm tolik přitahuje?

Energie ostrova, která tě hned po přistání nabije. Na Ibize se lidi baví bez ohledu na věk, ať je ti 20 nebo 60, máš pocit, že na Ibize můžeš cokoliv a nic není trapné nebo extravagantní. A samozřejmě každý den ti tam hrají od rána do večera všude skvělou taneční muziku, ať jsi na pláži, ve městě, baru nebo jdeš do klubu, všichni tančí a všude, každý se směje. Potkáváš slavné DJs na ulici, nebo v restauraci a do toho mořský vzduch a krásná příroda. Jediné, co ti tam chybí, jsou vždy peníze  😃 Ty tam hodně rychle mizí.

 

S tím je úzce spojený právě i tvůj nový projekt, který připravujete s televizí ÓČKO, s názvem Desperados DJ No. 1. V rámci něj může vítěz vyhrát letenku, pobyt v hotelu a hraní na Ibize. Co musí soutěžící splnit, aby byl zařazen do soutěže?

Tak kromě toho, že musí umět hrát, by měl mít ambice produkovat hudbu, pokud už to nedělá. Získá totiž produkční kurz u Ibiza Blau Music School, která patří pod světově vyhlášený Point Blank, na Ibize si za pomocí profesionálů vyprodukuje track a my mu k tomu natočíme na Ibize i klip. Vítěze, nebo vítězku si představuju jako cool spolehlivého člověka, co má vytříbený hudební vkus, dobře vypadá za mixákem a umí se do toho i dobře vrtět, mít prostě rytmus v těle, milé vystupování a ambice to dotáhnout výš!

Čeká na vítěze na Ibize kromě hraní ještě něco dalšího?

Kromě partnerských cen, jako je zásoba Desperada nebo profi sluchátka Sennheiser, získá i zmíněnou produkci tracku a videoklipu a vznikne o něm a jeho výletu také 3 dílný mini seriál z Ibizy, který budeme vysílat na ÓČKU, do konce roku pak bude rotovat i klip. Zahraje si ve světově známých venues, setká se se známými DJs a bude mít naši maximální podporu v jeho další kariéře.

 

Jak budete vybírat toho nejlepšího? Bude ti s výběrem někdo pomáhat?

Od toho máme porotu, vybírat bude techno DJska stálice Lucca, kluci z Matamar, Saxofrancis a Hana Makovcová ze Sony Music. Porota vybere jednoho finalistu. Druhého finalistu si vyberou na Ibize přímo v Ibiza Blau Music School, kterou zastupuje česká rodačka Blanka Nova, která je ředitelkou školy a zároveň DJka a vocalistka a pro třetího finalistu budou moci hlasovat všichni na webu www.djno1.cz.

Desperados

Mezi porotci jsou samá velká jména, musela jsi někoho z nich přemlouvat nebo byli všichni ochotní se zapojit?

Všichni nadšeně souhlasili, protože je v zájmu nás všech trochu zmedializovat DJskou scénu u nás a pomoct někomu splnit si sen.

Jaké vlastnosti by podle tebe měl mít ten Desperados DJ No. 1, který poletí na Ibizu?

Nadšení, energii, chuť a ochotu spolupracovat. Bude to náročný týden plný natáčení, takže žádné válení.

 

Když se někdo zúčastní a nevyhaje, ale i přesto by si chtěl jako DJ zahrát na Ibize, co k tomu potřebuje?

Kontakty a nebo se účastnit kurzu v Ibiza Blau Music. Ve spolupráci s Luccou a Subgatem jsme otevřeli kurz pro ČR a Slovensko, věnovat se Vám budou právě tihle dva a v rámci kurzu si pak zahrajete na místech, se kterými škola spolupracuje a to jsou vlastně téměř všechny venues na Ibize, patří totiž do Ocio de Ibiza.

Desperados

Jako reportérka máš za sebou nespočet parties a také rozhovorů s těm nejlepšími DJs z celého světa. Dokázala bys vybrat nějaký tvůj nejsilnější hudební zážitek?

Těch bylo nespočet. Od Tommorowlandu po Ultra v Miami. Musím ale konstatovat, že k nejsilnějším patří vystoupení Maceo Plexe v Amnesii na Ibize, kdy si mě po rozhovoru přizval do DJ booth a já celý set stála vedle něj. Miluju jeho sety a tohle byl pro mě silný moment. Určitě stojí za zmínku i Eric Prydz, na jeho rezidentní noci v Hi Ibiza jsem byla několikrát a vždy měla husinu. Jsou to pro mě hudební mágové.

Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.