Storm Club oslaví své 8. narozeniny ve velkém stylu!

Storm Club Prague v půlce října oslaví již 8. narozeniny svojí existence. Vzhledem k tomu, že loňské narozeniny neproběhly kvůli koronavirovým opatřením, rozhodl se dramaturgický tým Stormu svým fanouškům k 8. narozeninám nadělit dvojitou dávku toho nejlepšího Drum & Bassu! V pátek ve klubu vystoupí hvězdný Wilkinson, v sobotu pak nizozemské neurofunkové trio Black Sun Empire!

Wilkinson (vlastním jménem Mark Wilkinson) – zázračný britský producent, kterému se jako jednomu z mála za dobu jeho působení od roku 2010 podařila velice těžká a neobvyklá věc, totiž dostat Drum & Bass music do zorného pole posluchačů popové hudby a tím pádem proniknout i do mainstreamových hudebních rádií. Mnozí fanoušci DNB  jej za to nemají rádi a často mluví o “znesvěcení” tohoto původně undergroundového žánru, zbytek ho za to miluje. Jedno je ale jasné – Wilkinsonova tvorba je z hudebního i emocionálního hlediska skutečně výjimečná a spojuje miliony jeho fanoušků po celém světě.

Za bezmála 11 let svojí kariéry Wilkinson zvládl vydat celkem 2 sólová alba – Lazers Not Included (2013) a Hypnotic (2017), která obě prakticky ihned sklidila velice pozitivní ohlas napříč hudebními scénami a obsahovala hity jako Afterglow, Half Light, Dirty Love nebo Sweet Lies. V roce 2020 pak vydal společně se Sub Focus album Portals. Nedávno také Wilkinson oznámil další plánovanou desku, která vyjde v únoru 2022 a bude se jmenovat Cognition.

Druhý den narozenin se ponese v temnějším duchu – jako hlavní hvězdy večera se představí nizozemské trio Black Sun Empire. To vzniklo v roce 1997 a tvoří jej bratři Milan a Mischa Heyboerovi a jejich kamarád René Verdult. Svoji první dlouhohrající desku Driving Insane vydali v roce 2004, druhé Cruel & Unusual vyšlo hned rok poté. Dnes mají na kontě ještě další 4 alba – Endangered Species, Lights And Wires, From The Shadows a The Wrong Room – mimo to vydali také nespočet singlů a EPs. Mimo sólovou tvorbu BSE také spolupracovali se jmény jako Noisia, State of Mind, Jade, Prolix, Nymfo, Pythius i s dalšími.

Nejen samotné jejich jméno, ale i tvorba je protkaná referencemi na sci-fi kulturu. Ta byla masivní inspirací ve tvorbě tohoto tria, což se odráží v jejich vlastním zvuku, i ve zvuku skladeb, které vydávali prostřednictvím sub-labelu Obsessions a později Blackout Music NL. Za všechny jmenujme třeba legendární track Arrakis z prvního alba. V posledních letech se pak věnují i dalším činnostem mimo hudbu, Micha je součástí úspěšného EDM projektu Tinlicker. Stále však čas od času potěší naše uši svými Drum & Bassovými počiny. V roce 2020 vydali tracky Parallels (ve spolupráci s IMANU), Fateful Hour (ve spolupráci se State Of Mind) nebo geniální Kepler (ve spolupráci s Pythiusem).

8th Anniversary of Storm Club – Day 1 w/ Wilkinson (UK)
15. 10. 2021
Start: 17:00 na Storm Street, od 21:30 v klubu
End: 05:00
Oficiální facebook event
PŘEDPRODEJ VYPRODÁN – POSLEDNÍCH 80 KS NA MÍSTĚ

Line-up:

Wilkinson (UK)
Akira
Schooler
Upfockerz
Switch
Beast Jane b2b NelliQ
Andrave

Storm Club

8th Anniversary of Storm Club – Day 2 w/ Black Sun Empire (NL)
16. 10. 2021
Start: 17:00 na Storm Street, od 21:30 v klubu
End: 05:00
Oficiální facebook event
Vstupenky v předprodeji

Line-up:

Black Sun Empire (NL)
A-Cray b2b Cockroach
N:Force b2b Pe:Te
Mustaffa & Sheriff
Dexide b2b Beesu
VoidSec b2b Towie

Storm Club

Zdroj: TZ
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.