Tomorrowland

Tomorrowland 2021 byl náhle zrušen

Už to vypadalo jako světlo na konci tunelu, že se uskuteční fyzický Tomorrowland, když tento měsíc dala belgická vláda zelenou akcím s počtem až 75 000 návštěvníků. Nyní to však vypadá, že veškeré naděje a sny všech festivalových fanoušků se zhroutily, když starosta obcí Boom a Rumst nepovolil konání festivalu v nové navrhovaných datech.

Tento rok byl Tomorrowland plánován na víkendy 27. – 28. srpna a 3. – 5. září a na každý víkend se očekávalo až 70 000 návštěvníků. Nicméně podle starosty nebylo povolení uděleno z toho důvodu, že k dnešnímu dni dosud nebylo zveřejněno usnesení ministerstva, které by “oficiálně” povolovalo akce s kapacitou až 75 000 návštěvníků a k dnešnímu dni je tak možné konat akce pouze pro maximálně 400 návštěvníků. Dalším argumentem pak byla skutečnost, že na místě by bylo nutné kontrolovat tzv. Covid Pasy, což by si vyžádalo značný čas a zdroje policejních jednotek a znemožňovalo policii plnění dalších důležitých povinností.

Organizátoři Tomorrowlandu reagovali na tyto zarmucující zprávy prostřednictvím serveru HLN následovně:

“Obrovská katastrofa! Jako Tomorrowland chceme organizovat především bezpečný festival a několikrát jsme prohlásili, že budeme vždy průběžně vyhodnocovat a předvídat epidemiologickou situaci. Starosta Boomu a jeho právník nám naznačili, že se proti tomuto rozhodnutí můžeme odvolat ke Státní radě.

Po patnácti letech intenzivní spolupráce však tato zpráva zanechává hořkou pachuť a po mnoha konstruktivních přípravách a rozhovorech shledáváme rozhodnutí starosty velmi nešťastným, federální opatření dosáhly tohoto bodu, kde už nevíme, co se nám právě stalo, a musíme to nechat chvíli usadit.”

Žádné další vyjádření organizátorů zatím není k dispozici, doufáme tedy, že se pro lidi, kteří se na Tomorrowland chystali, situaci co nejdříve vyjasní.

Zdroj: weraveyou.com
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.