Daft Punk prodali limitovaný vinyl za neuvěřitelných 2 139 USD

Hudební nadšenci po celém světě si od letoška budou pamatovat 22. únor jako jeden z nejsmutnějších dnů v historii. Den, kdy se francouzské duo Daft Punk rozpadlo po neuvěřitelných 28 letech. Tato zpráva ovšem vyústila v prudký nárůst prodeje digitálních i vinylových desek daného projektu.

Daft Punk – Random Access Memories

Jelikož jejich čtvrté a poslední album oslavilo 8 let, byl čas na něco speciálního. V březnu byla prodána limitovaná edice vinylové krabičky s kopií alba Daft Punk z roku 2013 „Random Access Memories“ za neuvěřitelných 2 139 USD. To je jedna z 30 nejdražších položek prodaných na Discogs v březnu tohoto roku. Toto konkrétní vydadné LP zahrnovalo celé původní album natlačené na dvě vinylové desky, stejně jako rozhovor mezi Thomasem Bangalterem, Guy-Manuelem de Homem-Christo a producentem Giorgiem Moroderem na desetipalcové vinylové desce. Toto vydání „R.A.M“ je druhé nejdražší, po prodeji alba „Discovery“ – vzácného japonského vinylu z roku 2002, který byl v dubnu prodán za ohromujících 2 380 USD.

Daft Punk – Random Access Memories Framed Signature LP Record Display M4 at Amazon's Entertainment Collectibles Store

1 miliarda streamů

Se svým platinovým albem „Random Access Memories“ nashromáždili Daft Punk 1 miliardu streamů Spotify a dosáhli na TOP 10 v žebříčcích v 32 různých zemí. V roce 2014 získali pět cen Grammy, včetně alba roku a singlu roku za „Get Lucky“. Daného alba se v roce 2014 prodalo po celém světě 3,2 milionu kopií. Thomas Bangalter o něm do dnes mluví takto:

„Vytvářeli jsme paralelu mezi mozkem a pevným diskem – náhodným způsobem, jakým se ukládají vzpomínky.“

Po nahrání videa „Epilogue“, které odhaluje konec jedné éry, se jejich prodej alb zvýšil o 2 650 %, což ukazuje, kolik lidí chtělo vlastnit kus odkazu Daft Punk – dua, které dokázalo znovu objevit sebe sama a formovat zvuk elektronické hudby a ovlivnilo tisíce a tisíce různých umělců.

Zdroj: weraveyou.com
ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.