Mike Posner chystá výstup na Mt. Everest, chce vzdát poctu svému otci a Aviciimu

Poté, co v roce 2019 pěšky prošel celé Spojené státy americké, se básník, zpěvák a skladatel nominovaný na Grammy, Mike Posner ujme nové výzvy: vystoupá na nejvyšší vrchol Země: Mount Everest, k čemuž ho inspirovala smrt jeho otce a přítele Aviciiho.

S vydáním ikonických hitů jako ‘I Took A Pill In Ibiza‘ (v textech odkazující právě na Aviciiho) nebo ‘Cooler Than Me‘ se Mike Posner stal čerstvým průvanem v populární hudbě. Velkolepé LP z roku 2019 ‘A Real Good Kid‘ a jeho 2.800 mil dlouhá “procházka” po 13 státech ve stejném roce byly jeho vlastním způsobem, jak se vyrovnat se ztrátou svého otce a dlouholetého přítele Aviciiho. Na otázku, zda jej jeho pouť inspirovala absolvovat výstup na nejvyšší horu světa, okamžitě odpověděl „na sto procent ano“.

Jak uvedl:

“Když někdo, koho miluješ, zemře, je to, jako bys spal a někdo na tebe vysypal kbelík s ledovou vodou nebo tak něco. Vzbudíš se. A tak mi tato dvě úmrtí (můj otec a Avicii) připomněla, co chci udělat, než zemřu. Takže věc, kterou jsem opravdu chtěl udělat, než zemřu, bylo projít Ameriku. A bylo to něco, co jsem odkládal už čtyři nebo pět let. Vždy do toho něco vešlo, nové album nebo turné nebo něco takového. Ale když zemřel Avicii, když zemřel Tim, pomyslel jsem si: „Člověče, musíš jít na tu pouť. Letos musíš podiknout tu pouť. Pokud to neuděláš letos, neuděláš to nikdy.“ 

Mike Posnera čeká nová výzva po 2 letech

Nyní 2 roky po náročné cestě z New Jersey do Kalifornie, na které ho dokonce kousl chřestýš, chce Mike Posner dosáhnout vrcholu Mt. Everestu, a to také na podporu Detroit Justice Center. Svůj záměr popsal na GoFundMe slovy:

“Zatímco pouť napříč Amerikou byla o mně, chci, aby moje stoupání bylo o ostatních. Můj otec, budiž mu země lehká, byl 40 let před smrtí obhájcem trestně stíhaných v Detroitu. Proto jsem se rozhodl věnovat svůj výstup získávání finančních prostředků pro Detroit Justice Center – jedinou organizaci svého druhu provádějící reformu trestního soudnictví, díky níž by se můj táta radoval – a vedou ji afroamerické ženy. “

Vedle dojemné cesty Mika Posnera na hranici Číny a Nepálu se Stockholmský okresní výbor Östermalm rozhodl vytvořit pamětní místo na počest odkazu švédského průkopníka Tima Berglinga. Kromě toho bylo dnes oznámeno datum vydání oficiální biografie Aviciiho, která bude vydána 16. listopadu.

Mike je po Genixovi druhý hudebník, který se pokusí pokořit nejvyšší horu světa. Přejeme Mike Posnerovi bezpečnou a úspěšnou cestu! Můžete jej sami podpořit prostřednictvím jeho stránky Gofundme zde.

Zdroj: weraveyou.com

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.