Daft Punk

Světoznámé duo Daft Punk se po 28 letech rozpadlo

Průkopníci elektronické hudby, všemi milované francouzské duo Daft Punk, ohlásilo po 28 letech ukončení kariéry. Alespoň té společné.

Francouzská dvojice, která dnes svou zprávu o rozpadu oznámila fanouškům prostřednictvím YouTube, má podle mnohých na svědomí vzestup “komerční” elektronické hudby v 90. letech. Duo dnes vypustilo video s názvem Epilog, které bylo natočeno v pravém Daft Punk stylu – neuvěřitelně esteticky příjemným způsobem, video však zachycuje také dramatickou explozi jednoho z čelnů dua, po které následují roky 1993–2021 ve stylu, jaký bychom normálně očekávali na náhrobku.

Daft Punk mají na kontě řadu nezapomenutelných hitů

Daft Punk, kteří jsou přímo odpovědní za mnoho největších hitů, jaké kdy byly nahrány, dodali „francouzský nádech“ elektronické hudební scéně. Připomenout si můžeme legendární skladby jako „Around The World“, „One More Time“ a Da Funk“ , přičemž poslední jmenovaný je opakovaně uváděn jako track, který nejvíce inspiroval Steva Angella a Sebastiana Ingrossa k tomu, aby společně začali vytvářet hudbu ve svých začátcích jako Swedish House Mafia.

Neblahé zvěsti už nějakou dobu budoucnost robotického dua obklopovaly. Několikanásobní vítězové GRAMMY se v roce 2013 triumfálně vrátili vydáním spolupráce s Pharrellem Wiliiamsem „Get Lucky“ a hit albem „Random Access Memories“. Po veleúspěšném turné v roce 1997 se dvojice vrátila v roce 2007 na turné „Alive“, které je díky inovativní technologii a vizuálně podmanivým vizuálům často považováno za jedno z nejznámějších živých vystoupení všech dob

Navzdory tomu se očekávalo, že dvojice bude v tomto turné pokračovat v roce 2017, ale turné se nikdy neuskutečnilo a mnozí také očekávali novou hudbu. Naposledy se pak od dua očekávalo, že se objeví vedle The Weeknda při poločasové přestávce Sperbowlu, aby předvedli svoji kolaboraci „Starboy“, která na Spotify nasbírala přes miliardu streamů. Nicméně ani to se nestalo. Tak to vypadá, že spekulace o tom, zda-li nakonec poskytnou soundtrack pro film Tron jsou u konce. Kdo ví, možná ne.

Důvod rozpadnutí?

Otázku, zda legendární duo zaniklo, potvrdila jejich dlouholetá publicistka Kathryn Frazierová, ale nepodala pro to žádný důvod.

Níže si můžete prohlédnout epilogové video Daft Punk a podělit se s námi o vaše oblíbené vzpomínky na toto ikonické duo:

Zdroj: weraveyou.com

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.