Španělsko nejspíš neotevře své brány pro turisty ani v létě

Španělsko se nejspíše pro masový mezinárodní turismus až do konce léta neotevře. Španělský premiér Pedro Sanchéz to odhadoval na minulém meetingu s Výkonnou radou Světové organizace cestovního ruchu (UNWTO).

Španělský premiér ujistil, že zemi pro masový turismus neotevře, dokud nebude očkováno alespoň 70% obyvatel. Předpovídá, že by tomu tak mohlo být v záři letošního roku.

Španělský hudební průmysl je těžce zasažen

Všechna opatření mají skutečně velký dopad na ekonomiku země, konkrétně na místní hudební průmysl. Je známým faktem, že Španělsko má obrovskou scénu živé hudby, která pořádá některé z nejznámějších festivalů v Evropě. Španělsko pořádá taky velkou řadu eventů elektronické hudby jako Sónar, Barcelona Beach Festival, DGTL Barcelona and Madrid, Unite with Tomorrowland, Dreambeach, Sensation Madrid Medusa a kluby jako ElRow, nemluvě o legendárním ostrově Ibiza, s kluby jako Ushuaïa, Hï, Amnesia, Privilege a Pacha, které každé léto nabízejí nespočet ikonických rezidentur elektronické hudby.

Tyto důsledky však nedopadnou jen na velké velké festivaly a eventy, ale i na menší organizace, které by mohly ze scény zmizet v důsledku toho, že Španělsko bude druhé léto v řadě neaktivní. V nedávném rozhovoru s Resident Advisor uvedli spoluzakladatelé techno party Hex následující:

“Barcelona je velmi krásné město, které přirozeně přitahuje cestovní ruch… Někteří z těchto lidí přicházejí objevovat kulturní stránku města. Toto nové opatření tedy přímo ovlivní a možná i zabije těch několik organizací zabývající se živou zábavou… Doufáme, že si vláda brzy uvědomí, jak zásadní je tato strana města a jak moc nedostatek přímé pomoc z jejich strany (ekonomicky a z hlediska opatření) píše pro nás všechny nejasnou budoucnost.”

Vláda zcela ignoruje výsledky nedávného koncertního experimentu realizovaného společností Primavera Sound, která úspěšně uspořádala akci pro 500 lidí a přijala mnoho bezpečnostních opatření, která vedla k tomu, že žádný z účastníků nebyl pozitivní na nemoc Covid-19.

Zdroj: weraveyou.com

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.