Více než 2 500 lidí se ve Francii zúčastnilo ilegální novoroční párty

I když mnozí nemohli pořádat novoroční párty jako obvykle, většina dodržovala pravidla a zůstala doma (bavili se všemi živými přenosy, které se děly), ale rozhodně to nebylo to, co jsme všichni očekávali. Ve Francii si s vládními nařízeními nedělali hlavu, když se 2500 lidí zúčastnilo ilegální akce.

V Lieuronu poblíž Rennes přilákala masivní ilegální párty více než 2 500 účastníků. Řada z nich pocházela z jiných zemí, jako je Španělsko nebo Spojené království, podle policie, která na místo dorazila aby ji rozptýlila. Když se policie pokusila ilegální párty ukončit, dav se ji rozhodl postavit a tři, možná více, policisté byli zraněni. Níže se můžete podívat na záběry z vozidla, které dav zapálil, když byly zablokovány všechny východy z vozidla.

Podle dalších zpráv chtěli účastníci večírku zpočátku udržet večírek až do úterý, ale v sobotu 2. ledna v 5:30 byli policií rozptýleni.

Skupina sanitárních profesionálů byla také nasazena před budovou, ve které se tato párty konala, a nařizovala lidem, aby šli domů a izolovali se po dobu sedmi dnů, aby omezili šíření Covid-19. Akce skončila pěti zatčeními a bylo rozesláno přes 1200 pokut. Když už jsme u této události, ministr vnitra Gérald Darmanin tweetoval prohlášení přeložené níže:

“Kamion, zvuková zařízení a generátory byly zabaveny z místa nelegální #raveparty.” Vyšetřování pokračuje a policisté pokračují ve vyšetřování a kontrolách, aby byla tato nezákonná událost přísně potrestána. “

Ilegální párty probíhaly kromě Lieuronu také v Barceloně a Essexu

Další nelegální silvestrovské večírky na místech, jako je Barcelona ve Španělsku a Essex ve Velké Británii, skončily zatčením organizátorů. Essexská akce se vymkla z rukou a byla vytvořena crowdfundingová stránka, která měla přispět na zaplacení škod, které účastníci party způsobili milovanému kostelu.

Zdroj: weraveyou.com

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.